Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Haftanın en iyi iOS oyunları ve uygulamaları

Kısa bi aranın ardından Uygulama Haber'in yeni bölümüne hoşgeldiniz. Bu haftaki platformumuz iOS. Bakalım sizler için hangi uygulamaları seçtik.
 
Herkese merhaba ben Yunus Çağlayan. Kısa bi aranın ardından Uygulama Haber'in yeni bölümüne hoşgeldiniz. Bu haftaki platformumuz iOS. Bakalım sizler için hangi uygulamaları seçtik;

1. Zombilerden kurtulup, okuldan kaçmaya çalıştığımız Corridor Z
2. Platform üstünde araçları kapıştırdığımız Drive Ahead
3. Bu günlerde adını sık duyduğumuz ve mobil platforma yeni gelen Agario
4. Kickstarter desteği ile çekilen aksiyon filmi Kung Fury’nin mobil oyunu
5. Sosyal paylaşım ve etkileşim ile öne çıkan navigasyon uygulaması Waze

Dilerseniz fazla uzatmadan hemen ilk oyunumuz ile başlayalım;

1. Corridor

Mobil platformda zombi temalı oyunlar her zaman popülerliğini korumakta. Bunlardan bir tanesi olan Corridor'da bir okulda kalan 3 kişiyi, zombilerden kurtararak okul dışına çıkartmaya çalışıyoruz.
Oyunda 3 farklı karakter bulunmakta ve bu 3 farklı karakteri sıra sıra aynı aşamalardan geçirerek bölümlerde ilerlemeye çalışıyoruz. Aynı zamanda her bir karakterin farklı giysi modlarıda bulunuyor ve bunları aktif etmek için herhangi bir ücret ödemiyoruz fakat uygulama bizden reklam izlememizi istiyor.
Yine oyunda silahları ve ekipmanları geliştirebilmek mümkün. Oyuna başladığımızda koridorda karakterimiz koşmaya başlıyor. Arkamızdan ise aç zombiler bizi kovalıyor. Yol üstünde sağda ve solda gördüğümüz raf ve eşyaları zombilerin önüne yuvarlayarak
onlarla aramızdaki mesafeyi açmaya çalışıyoruz. Yine üst kısımda bulunan havalandırma borularınıda zombilerin önüne yıkabiliyoruz. Aynı zamanda yol üstünde çeşitli patlayıcılar ve silahlar bularak, bunları alıp zombilere karşı kendimizi koruyoruz.
Karakterler geliştikçe, kendilerine has özelliklerde eklleniyor. Örneğin lazerli bomba kazanarak, zombilerden kaçış esnasında bunu yola koyarak zombileri patlatabiliyoruz. Gerek sesler gerekse de oynanış ve grafikler gerçekten çok iyi. Oyunun boyutu ise 142 MB.

https://itunes.apple.com/us/app/corridor-z-inverted-zombie/id954001538?mt=8

2. Drive Ahead!

Platform üstünde rakip araçlarla kapıştığımız Drive Ahead gerçekten keyifli dakikalar sunuyor. Tek kişilik oyunun yanı sıra, arkadaşlarımızla da kapışabilmemiz için iki kişilik modda eklenmiş.
Platform üstünde aracımızı ileri geri sürerek karşı araçdaki düşmanın kafasına çarpıp oyunu kazanmamız gerekiyor. 5 adet devre bulunuyor ve bunların hepsini kazanan oyunu kazanmış oluyor. Aracımızı, sürücümüzü geliştirmemiz mümkün. Ayrıca oyunda Bet sistemi ile farklı platformları aktif ederek, eğlenceyi daha fazla yaşabiliyoruz. Arkadaşlarınızla sıkıldığınızda iyi vakit geçirmek için birebir olan oyunun boyutu ise 28 MB.

https://itunes.apple.com/us/app/drive-ahead!/id964436963?mt=8

3. Agar.io

Browser oyunu olarak ortaya çıkan, ardından hemen herkes tarafından çok sevilen Agar.io'da amacımız bizden küçük olan organizmaları yemek ve kendimizi geliştirmek. Oyuna ilk başladığımızda küçüük bir organizma halinde çok hızlı bir şekilde hareket edebiliyorken, rakiplerimizi yiyip büyüdükçe yavaşlamaya başlıyoruz. Aynı zamanda organizmamızı rakiplerimize saldırırken birden fazla parçaya bölerek daha hızlı bir şekilde saldırı yapabiliyoruz. Organizmamızı geliştirdikçe puanlar kazanıyoruz ve puanlamaya göre sıralamamızı belirliyoruz. Dünyanın her yerinden insanla aynı anda kapışabildiğimiz uygulama gerçekten çok renkli ve sorunsuz bir şekilde mobile aktarılmış. Eğlenceli vakit geçirmek için birebir. Boyutu ise 25 MB.

https://itunes.apple.com/tr/app/agar.io/id995999703?mt=8

4. Kung Fury

Kickstarter desteği ile İsveçli bir yönetmen tarafından çekilen Kung Fury filmi, büyük ilgi gördükten sonra, mobil platforma geldi. Oyun, nostalji ve 8-bit severler için gerçekten eğlenceli bir oynanış ve kalite sunuyor. Dedektif ve aynı zamanda dövüş ustası olan Kung Fury'i düşmanlar ile savaşırken kontrol ediyoruz.
Sağ ve sol bölümlerden gelen düşmanlara hızlı bir şekilde karşılık vermeli ve onları alt etmeliyiz. Ayrıca düşmanlarımızın ellerindeki silahlarıda alıp onlara karşı kullanabiliyoruz. Oyun başlarda basit gibi gözüksede zamanla düşman sayısı çoğalınca işler daha zor ama bi o kadarda keyifli hale geliyor. Sesler ve grafikler gerçekten güzel tasarlanmış. Boyutu ise sadece 35 MB.

https://itunes.apple.com/us/app/kung-fury-street-rage/id987523910?mt=8

5. Waze

Türkçe destekli navigasyon uygulaması Waze, 30 milyondan fazla kullanıcısı ile dev bir topluluk hizmeti sağlıyor. Uygulama sayesinde yolculuk yaparken, diğer kullanıcılar ile iletişim kurabilir, bizimle aynı güzergahda bulunan yolculara ulaşabiliriz. Aynı zamanda navigasyon üstünde yer almayan herhangi bir bilgiyi dilersek kendimizde harita üstüne ekleyebiliyoruz. Bunlara örnek vermek gerekirse, bir yol üstünde trafik varsa veya kaza olduysa bunu anında yol üstüne ekleyerek, bizimle aynı güzergahdaki insanları erkenden uyarmış oluyoruz. Ayrıca uygulama bizlere Türkçe sesli navigasyon özelliğide sunuyor. Bunun yanı sıra, yalnızca navigasyon özelliği ile değil, sosyal etkileşim özellikleriyle de Waze herkes için kullanımı eğlenceli ve etkili hale getiriyor. Programın boyutu ise 60 MB. 

https://itunes.apple.com/us/app/waze-gps-maps-social-traffic/id323229106?mt=8

Uygulamalar hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlere belirtebilirsiniz. Bir sonraki bölümde görüşmek üzere, şimdilik hoşcakalın.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim