Anlık Bildirim

AMD masaüstü sistemler için 6 çekirdekli iki işlemci duyuracak

AMD masaüstü sistemler için 6 çekirdekli iki işlemci duyuracak

Istanbul kod adını taşıyan 6 çekirdekli sunucu işlemcilerini Haziran ayında pazara sunan AMD, masaüstü sistemleri de 6 çekirdekli modellerle anıştırmayı planlıyor. Firmanın Thuban kod adını taşıyan ve Phenom II X6 serisi altında sunulması beklenen 6 çekirdekli ilk işlemcisi için yılın ikinci çeyreği muhtemelen de Nisan ayına takvimlenmiş durumda.

45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve Soket AM3 formunda olan yeni işlemcinin, AMD'nin pazara sunacağı 6 çekirdekli tek masaüstü çözümü olmayacağı çünkü firmanın ikinci çeyrek için iki yeni Phenom II X6 modeli planladığı belirtilyor. Her ikisi de 6MB Seviye 3 bellek ve 1333MHz DDR3 desteği ile gelecek işlemcilerin saat hızları ise henüz açıklanmadı.

Elimize ulaşan bilgilere göre AMD'nin 6 çekirdekli ilk işlemcisi muhtemelen 2.8GHz'de görev yapacak ancak diğer model hakkında henüz herhangi bir bilgi dile getirilmiş değil yani bu model 2.8GHz'in altında da olabilir üzerinde de yer alabilir. Isıl güç tasarımlarının 140 Watt civarında olması beklenen yeni işlemcilerin BIOS güncellemesiyle güncel anakartlarda da çalışabiliecekler.

Intel cephesinde ise son kullanıcılar için pazara sunulacak 6 çekirdekli ilk işlemci, Mart ayında lanse edilecek Core i7 980 Extreme Edition olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13141 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cpu, amd ve İşlemci
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim