İLERİ   GERİ
Acer'dan ultra-ince tasarımlı 24-inç monitör: S243HLbmii
Ekspres Haberler
Fx57'ın Haberi
Yayın Tarihi: 25 Ekim 2009, Pazar 08:58

Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Acer, ultra-ince tasarımlı yeni bir Full HD monitör hazırladı. Firmanın S243HLbmii kod adını taşıyan 24-inç boyutundaki yeni monitörü 14.5mm kalınlığındaki yapısı ve tasarım özellikleriyle dikkat çekmeyi başarıyor. LED backlighting teknolojisinin kullanıldığı monitörün enerji verimliliği konusunda segmentinin iddialı modellerinden birisi olacağı çnükü çalışma esnasında sadece 17.2 Watt güç çektiği açıklandı. 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünü destekleyen ve 2ms tepki süresi ile gelen monitörde karşıtlık oranı 1,000:1, parlaklık seviyesi ise 250cd/m2 olarak belirlenmiş.

Her biri 1 Watt gücünde iki adet entegre hoparlör ile donatılan monitörde görüntü aktarımı içinse D-Sub ve iki adet HDMI ara birimine yer veriliyor.

Acer'ın 24-inç boyutundaki yeni monitörü S243HLbmii, yurt dışında 270 Avro civarında bir fiyatla kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Etiketler : acer, monitör, 24-inç, Full HD, ultra-ince, S243HLbmii,


 

Kullanıcı Yorumları

TuVNeRa
25.10.2009 Saat: 09:57
Tasarımı gayet güzel. 2 HDMI çıkışı olması ve tüketim değerleri de artısı. Ama o 1 wattlık hoparlörden tatmin edici ses çıkacağını zannetmiyorum.
Biran evvel Türkiye' ye gelse de incelesek.
HUNKAAR
25.10.2009 Saat: 12:14
bu ayak tasarımlarını iyice yozlaştırdılar! ancak inceliğine ve zerafetine diyecek yok artık standart olan özelliklerine 23" 17watt ilişkisi de eklenince gerçekten müthiş ancak 270avro türkçe de 1000lira manasına gelir sanırım...
suslu76
25.10.2009 Saat: 13:15
ayak ortada değil heralde
muratsen87
25.10.2009 Saat: 14:39
bizim ülkemizde muhtemel 600-700lira rasında satılır, tasarım çok güzel ayrıca
tahir40
25.10.2009 Saat: 15:57
2hdmi var bi dvi yok mu? :)
onderdemirel
25.10.2009 Saat: 16:30

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Tasarımı gayet güzel. 2 HDMI çıkışı olması ve tüketim değerleri de artısı. Ama o 1 wattlık hoparlörden tatmin edici ses çıkacağını zannetmiyorum.
Biran evvel Türkiye' ye gelse de incelesek.



özelliklemi hoparlörleri böğle yapıyorlar acaba ,hani ses sistemleride piyasada hazır varken
albani
25.10.2009 Saat: 17:55
Doğrusu şu sıralar bütün ana Monitör üreticileri bir bir malları pazara çıkarmaya başladılar

"TN" de olsa FULLHD ve Design v.s derken çeşitler çoğalıyor +"LED Baclit" uygulamalarıda çoğalıyor
buda çok güzel bir gelişme fiyatlar artık "ürkütücü" değil(22"/24" ebatlarda+HDMI port lar var!!) v.s v.s

CR değerleri biraz daha arttı,buda güzel bir gelişme ve RT değeride biraz azaldı ve Motionhandling klasik sıkıntılarıda
giderek azaldı v.s

Kısaca hepsi güzel işler bunların

Şimdi tek sorun hala bu meretlerin "TN" olması(gerçi bununda Gamer lar için artısı var ve hala büyük talep var TN lere
bu sebeblerden!!)

Ama artık yeni nesil Samsung PVA Modüllü ve LGD H/S/e_IPS li Modüllerinde kullanıldığı Paneller bekliyoruz!!!
Makul fiyatlara tabiki!!!

İşte Baclit LED uygulamasını bu panellerden bekliyoruz TN den değil!!!

++

Bu arada Sn.FX57 bilgiler için teşekkürler+
XivA
25.10.2009 Saat: 18:17
güç kullanımına hayran kaldım.
benben2009
25.10.2009 Saat: 19:10
ayak takımı nasıl bişey öyle nasıl denge duruyor bu fotoa bile sanki dengesis duruyor:D
sedoman34
26.10.2009 Saat: 23:34
bunların hepsi ayak oyunlarından ibaret zaten.

ayagın denge unsuru olması gerektigi gibi 4/5 kg lik panelin öne dogru düşmesine engel bir tasarımı mevcut ancak es geçilen bir husus böylesine ince bir panel ile ortaya çıkıp bu ve benzeri ayaklarla donatıldıgında panelin inceliginin pek te bi önemi kalmıyor, çünkü masaüstünde ayakla duracagını farzedersek oldukça geniş bir alanı işgal etmiş oluyor.bu paneli duvarda vesa ile kullandıgımızda zaten ayagın bir önemi kalmıyor.

monitörler için tepkime süresi 2 msn ye ye sabitlendigine göre ve yenilerin hepsinde 1920*1080 standart olduguna göre panel de tn den başka bişi olmadıgına göre geriye ayak oyunlarından başka bi yenilikten söz edilemez bence.

enerji tasarrufu çok ciddi bir mesele olsada tıpkı kontras, parlaklık , tepkime sürelerinde de oldugu gibi muallak ta kalan gerçek degerleri hiçbir zaman son kullanıcı tarafından anlaşılamayan tüketiciye fazlaca birşey kazandırmayan kagıt üzerinde kalan detaylardan ibaret.

öyleyse açıkça geriye kalan monitör pazarındaki boyut büyümesi buna paralel işlem hacmi büyümesinden başka bişey degil. 15 inch lcd ile başlayan serüven 22 inch yerlerde süründürüp 24 e kapak attık bu bu şekilde sürüp gidecek sonunda iş 32 inch e varacak .ahanda bi bakmışız sonunda gerçek "yav zaten 32 inch sammy,tosh, lg, fullhd ve 1000 tl degilmiydi sık sık." aga biz neden aynı panelli aynı tepki süreli aynı kontras, parlaklık seviyeli monitör= lcd tv olayında taleplerimizi monitörden yana kullanıyoruz, üstelik tv lerin hem ilave tuner i var hoparlörleri ort 10 watt*2 ilave onca özellik. bu soruları yakında sık sık kendimize soracagız gibime geliyor.
bence teknolojik olarak sanırım artık seviyenin aldatmaca üzerine yogunlaştıgına şahit olacagız gibi.

bu ve bunun gibi birçok yeni modeller adı altında ülkemize girse de alsak dedigimiz panellerin birbirinden hiçbir farkı yokki hepsi aynı. üzerlerine yapıştırılan alfabe harfleri ile oynamaktan başka ne farkları var.

onumu tavsiye edersiniz, sizce hangisi, ondan bitmişti stokta gittim bundan aldım iyikide almışım vs.... anlamsız cümleler.
oynadıgımız hangi savaş, yarış , spor oyununda renkler gerçekten olması gerektigi gibi ki o renkleri kim belirliyor, o oyunlara bakarak bu monitör bu oyunu harika gösteriyor demek gerçekçilikten çok uzakta .panel aynı panel olduktan sonra sahte renkler sahte spec ler bunların hepsi kandırmaca.bas etiketi gitsin new model diye.
killnOd
27.10.2009 Saat: 13:34

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Doğrusu şu sıralar bütün ana Monitör üreticileri bir bir malları pazara çıkarmaya başladılar

"TN" de olsa FULLHD ve Design v.s derken çeşitler çoğalıyor +"LED Baclit" uygulamalarıda çoğalıyor
buda çok güzel bir gelişme fiyatlar artık "ürkütücü" değil(22"/24" ebatlarda+HDMI port lar var!!) v.s v.s
CR değerleri biraz daha arttı,buda güzel bir gelişme ve RT değeride biraz azaldı ve Motionhandling klasik sıkıntılarıda
giderek azaldı v.s

Kısaca hepsi güzel işler bunların

Şimdi tek sorun hala bu meretlerin "TN" olması(gerçi bununda Gamer lar için artısı var ve hala büyük talep var TN lere
bu sebeblerden!!)

Ama artık yeni nesil Samsung PVA Modüllü ve LGD H/S/e_IPS li Modüllerinde kullanıldığı Paneller bekliyoruz!!!
Makul fiyatlara tabiki!!!

İşte Baclit LED uygulamasını bu panellerden bekliyoruz TN den değil!!!

++

Bu arada Sn.FX57 bilgiler için teşekkürler+


Daha cok eksik var tek eksik keske tn panel olsa ama bence bu ledlerde gecici asil kalici olacak olan amoled ler olacak ve en buyuk eksiklerden biride hala 60hz olmalari monutorlerin 120hz ler standartlasamadi bir turlu ki bu cok ama cok buyuk bir eksiklik.Ayrica 24" lerin cozunurlukleri cok ama cok dusuk , en azindan 24" 16 9 ekranlar 2560x1440 desteklemeliler.Kisacasi lcdlerde hala is yok umarim crt monitorumz bozulmaz yoksa monitorsuz kalacaz

1

DURUM
KULLANICI ADI
E-POSTA
MESAJ



 

Ana Sayfa | Arşiv | Video incelemeler | Forum | Ekran kartı testleri | Hakkımızda
Sitede yer alan tüm içeriğin hakları saklıdır. Site Sahibinin izni olmaksızın kullanılamaz.
İletişim bilgileri için tıklayınız. ©2008

HP DL 370 G6 Cpu:25%

0,109