Anlık Bildirim

DH Özel: Nvidia'nın GeForce GTX 285 modeli yolda

Nvidia cephesinde 55nm GT200 GPU'su ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Dün ilk görsel ve detayları gün ışığına çıkan ZOTAC'ın 55nm GT200b GPU'lu GeForce GTX 260² modelinden sonra bugün de 55nm GT200 GPU'lu GeForce GTX 280 için önemli bir detay elimize ulaştı. Nvidia'ya yakın bir kaynaktan aldığımız bilgiye göre, firma yeni GPU'suyla GeForce GTX 280 modelini GeForce GTX 285 adı altında pazara sunmaya hazırlanıyor.

GeForce GTX 285'e yönelik teknik detaylar henüz açıklanmış olmasa da yeni grafik işlem birimiyle daha serin çalışacağı ve daha az güç tüketeceği belirtilen modelin hız aşırtma başarımının da daha yüksek olacağı bildiriliyor. Öte yandan GeForce GTX 285 modelinin saat hızlarının 65nm GT200 GPU'lu mevcut GeForce GTX 280 modelinden daha yüksek olacağı da gelen haberler arasında.

Peki yeni kartlar ne zaman çıkacak? Elimizdeki verilere göre, 55nm GT200 GPU'lu GeForce GTX 260 (5?), GeForce GTX 285 ve çift grafik işlemcili GeForce GTX 295 (GeForce GTX 260 GX2) modelleri muhtemelen ya eş zamanlı olarak ya da arka arkaya Ocak ayı içerisinde pazara sunulacak. Bu arada Nvidia'nın yeni kartları için takip edeceği sample (inceleme için örnek kart) programı da netleşmeye başladı.

Yeni yılın ilk haftası ile birlikte 55nm GT200 GPU'lu GeForce GTX 200 serisinin yaygın test ve incelemeleri de de görünmeye başlayacak, tabii Donanım Haber olarak biz de özel incelemelerimizle Nvidia'nın yeni modellerini masaya yatıracağız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim