Anlık Bildirim

Nvidia Tegra projesinden 10 milyar dolar gelir bekliyor

Nvidia mühendislik ekibi ve araştırma-geliştirme bütçesinin önemli bir kısmı ile yıllardır üzerinde çalıştığı Tegra projesine büyük önem veriyor. ARM teknolojisini ve GeForce mimarisini bir araya getiren ve üzerinde farklı görevler (3D hızlandırma ve HD video oynatma gibi) için tanımlanmış 8 farklı işlem motoru bulunan Tegra kod adlı SoC yani yongada sistem çözümlerinin dünyanın en küçük, en düşük güç tüketimine sahip HD işlem çözümleri olarak ta tanımlayan Nvidia'nın Tegra ile ilgili hedefleri de gün ışığına çıktı.

GeForce serisi ekran kartlarıyla masaüstü sistemleri, Quadro ve Tesla serisi profesyonel grafik ve bilgi-işlem çözümleriyle de endüstriyel pazarı domine eden firma, Tegra platformuyla akıllı telefonlar, mobil internet cihazları ve taşınabilir medya oynatıcıları gibi portatif sistemlerde liderliğe oynamak istiyor. Peki Nvidia'nın Tegra ile ilgili beklentileri neler? Elimize ulaşan bilgilere göre Nvidia, 2014 yılında Tegra projesinden elde edeceği gelirin ekran kartı operasyonlarını (GeForce) geride bırakacağını tahmin ediyor.

Microsoft'un yeni nesil taşınabilir medya oynatıcısı Zune HD'nin temel platformu olmayı başaran Tegra platformunun önümüzdeki aylarda çok sayıda akıllı telefona hatta giriş seviyesi kimi netbook tasarımlarına güç vermesi beklenirken, Nvidia 2014 yılında Tegra projesinden 10 milyar dolar gelir elde etmeyi ve toplam operasyonlarının %34'ünü Tegra tabanlı ürünlerin oluşturmasını bekliyor.

Nvidia Tegra projesinden 10 milyar dolar gelir bekliyor

Nvidia Tegra projesinden 10 milyar dolar gelir bekliyor

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim