İLERİ   GERİ
Nvidia'nın Ion platformu, Microsoft tarafından onaylandı
Ekspres Haberler
Fx57'ın Haberi
Yayın Tarihi: 11 Şubat 2009, Çarşamba 14:46

Son kullanıcıların önemli bir kısmı tarafından ekran kartı ve yonga seti üreticisi olarak bilinen Nvidia, stratejik öneme sahip farklı projelerine yönelik çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor. Bir yandan akıllı telefonlar ve portatif medya oynatıcıları için Tegra kod adlı yongada sistem çözümlerinin hazırlıklarını sürdüren firma öte yandan netbook ve nettop sistemlerde kullanılması beklenen Ion platformunu geliştirmeye de devam ediyor. Intel'in Atom işlemcilerini ve GeForce 9400M yonga setini bir araya getiren Ion platformunu yazılım devi Microsoft'un onayladığı açıklandı.

Grafik ve video performansıyla "ChipZilla" Intel'in mevcut çözümlerinden çok daha güçlü olduğu belirtilen Ion platformuna yarıiletken devinin pek sıcak bakmadığı hatta işlemciyi Ion platformu için ayrı olarak temin etmek isteyen üreticilere 945 yonga setiyle birlikte uygulanan "bundle" tarifesinden farklı bir politika uygulayabileceği de iddia ediledursun, Nvidia önemli bir girişim ile yazılım devi Microsoft'un onayını almayı başararak elini de kuvvetlendirmiş oldu. Öte yandan Ion platformunun lansman tarihi de yavaş yavaş netleşmeye başlıyor.

Gelen bilgilere göre Nvidia yılın ikinci çeyreğinde muhtemelen Computex dönemi olarak ta bilinen Haziran ayı içerisinde Ion platformunu resmi olarak duyurabilir. Intel'in mevcut çözümlerine göre 10x, önümüzdeki günlerde devreye girecek GN40 yonga setine kıyasla ise 5x daha yüksek performans sunduğu belirtilen Ion platformunda yer alan DirectX 10 destekli entegre grafik işlem birimi, CUDA desteği sayesinde aynı anda hem 1080p video oynatabiliyor hem de Badaboom yazılımı ile 720p video'yu işleyebilir aynı zamanda güncel oyunları da belli ayarlarda oyatabiliyor.

Etiketler : nvidia, microsoft, Ion, platform, netbook, nettop, onay,


 

Kullanıcı Yorumları

yekoo
11.02.2009 Saat: 16:48
atom ve dx10 oyunlar... ekranlar 10" olsada güzel haber.
paradoxical_boy
11.02.2009 Saat: 18:08
O kadar küçükki LCD ekranın altına monte etsen belli olmayacak :D
N-0NE
11.02.2009 Saat: 19:06
Ve böylece intel kendi eliyle i945 chipset ve onboard grafik işlemcisi olan gma3000 ve gma950 ölüm fermanını yazmış oldu :)

1

DURUM
KULLANICI ADI
E-POSTA
MESAJ



 

Ana Sayfa | Arşiv | Video incelemeler | Forum | Ekran kartı testleri | Hakkımızda
Sitede yer alan tüm içeriğin hakları saklıdır. Site Sahibinin izni olmaksızın kullanılamaz.
İletişim bilgileri için tıklayınız. ©2008

HP DL 370 G6 Cpu:25%

0,094