İLERİ   GERİ
Nvidia'nın Ion platformu test edildi, işte sonuçlar
Ekspres Haberler
Fx57'ın Haberi
Yayın Tarihi: 14 Ocak 2009, Çarşamba 15:47

Nvidia'nın merakla beklenen Ion kod adlı Atom platformuna ait performans detayları netleşmeye başladı. Teknik detaylarını daha önce detaylı bir şekilde masaya yatırdığımız Ion platformuyla Nvidia, Atom işlemcili güncel çözümlerin en zayıf noktalarından biri olarak değerlendirilen entegre grafik işlemci performansını GeForce 9400 yonga setiyle farklı bir boyuta taşıyarak Atom tabanlı sistemlerde HD dönemini başlatmayı hedefliyor.

Nvidia'nın Ion platformunu ilk tanıttığı günlerde Intel'in Atom işlemcilerini 945 yonga setinden bağımsız olarak satmayacağı dolayısıyla Ion platformunun önüne geçeceği yönünde çeşitli iddialar ortaya atılmış olsa da Intel daha sonra yaptığı açıklamada Ion platformuyla herhangi bir sorunlarının olmadığını dileyen üreticinin Atom işlemcili yeni nesil çözümler konusunda çalışma yapabileceğinin altını çizmişti.

Ion platformunun ilk etapta nettop modellerinde yani özellikle bu sene yaygınlaşacağı düşünülen kompakt boyutlu ve maliyet odaklı masaüstü bilgisayarlarda kullanılması fakat daha sonra netbook'lar için de özel bir varyasyonunu hazırlanması bekleniyor. Intel'in güncel tasarımlarından farklı olarak işlemciyle birlikte 3 yerine 2 ana yongadan oluşan Ion platformu DirectX 10 desteğiyle birlikte geliyor.

Yapılan açıklamalara göre Ion platform hem tek hem de çift çekirdekli Atom işlemcileriyle uyumlu olarak kullanılabiliyor. Zaten ortaya çıkan test sonuçları da Intel'in en güçlü Atom işlemcisi olarak dikkat çeken ve çift çekirdekli ilk Atom modeli olarak ünlenen Atom 330 işlemcisiyle alınmış. Peki Nvidia'nın yeni platformu iddia edildiği gibi nettop sistemlerin grafik performansında ciddi bir performans sıçraması gerçekleştirebilecek mi?

Bilindiği üzere Intel'in mevcut Atom çözümlerinde işlemciye DirectX 9 destekli GMA950 grafik çekirdeğine sahip 945 yonga seti eşlik ediyor. Nvidia'nın Ion platformunda ise herşeyden GeForce 9400M sorumlu. Detaylı sonuçlarını tabloda görebileceğimiz yeni platform ile 1080p videoların (40MB/sn) sorunsuz bir şekilde oynatılabildiği belirtilirken Windows Vista Premium gereksinimlerini karşıladığı da ifade ediliyor.

Test sonuçlarına göre, Nvidia'nın Ion platformuyla birlikte güncel bazı oyunlar düşük ayar seviyelerinde kısmen biraz daha eski oyunlar ise bir miktar daha yüksek detay ve çözünürlük ayarlarında oynanabilecek gibi görünüyor fakat sistem daha çok HD Video yetenekleriyle ön plana çıkacak gibi görünüyor. Nvidia'nın önümüzdeki aylarda pazara giriş yapması beklenen Ion platformunun detaylı test sonuçlar ise şu şekilde;

Detaylı test sonuçları için buraya tıklayabilirsiniz!

Etiketler : nvidia, platform, Ion, Ion platformu, GeForce 9400M, atom, test,


 

Kullanıcı Yorumları

IhtiyarDelikanli
14.01.2009 Saat: 16:47
Çok güzel olmuş böle küçük pcler yakında evleri işyerlerini süslicektir..
Vipracing
14.01.2009 Saat: 19:17
Küçük,ekonomik ve marifetli+ olarak az enerji tüketen bir platforma sonunda kavuşacağız galiba.Ofislerden tutun htpc lere kadar çok geniş bir kullanım alanı var.Tabi vaadettiklerini yerine getirirse.Kafam daki tek soru işareti ddr3 ramlar.
CoreXXX
14.01.2009 Saat: 20:05
ddr3 ram yüzünden pahalıya gelebilir,ama dvd sürücü kadar bir pc özellikle yer sorunu olan kullanıcılar için çok güzel
max975
14.01.2009 Saat: 23:13
bu ürünler iş yapıyor ki!!! mantar gibi çoğaldılar
justbejust
15.01.2009 Saat: 19:30
netbooklar için kullanıldığında daha çok amaçlı ve ucuza taşınabilir bilgisayarlar olacaktır. güzel gelişme.
sezka44
16.01.2009 Saat: 00:14
güzelmiş gercektende
gun
16.01.2009 Saat: 02:58
Intel Centrino gibi bir platform olarak değilde sadece işlemcinin olduğu bir pazar sunuyor. Buda Nvidia gibi 3. parti yonga üreticilerinin ilgisini çekecek tabii.



Açıkcası GeForce 9400 çipseti güç tüketimi ile netbook'lar için ne kadar iyi bir seçim olur muamma ama nettop'lar yani masa üstü versiyonlar için ideal bir çipset.
firtinax
17.03.2009 Saat: 02:51
Nettopları anlamsız buluyorum. Performans olarak çok düşük seviyedeler...

Nettop ya da netbook yerine iphone bile tercih edilebilir...
Alx
17.03.2009 Saat: 09:17

quote:

Orjinalden alıntı: firtinax

Nettopları anlamsız buluyorum. Performans olarak çok düşük seviyedeler...

Nettop ya da netbook yerine iphone bile tercih edilebilir...


Tabi tabi, o zaman iphone al, HD televizyonuna bağla, HD filim izle bakalım...
Netscout
17.03.2009 Saat: 10:51
- Download PC
- Müzik Seti
- Video Oynatıcı
- M.A.M.E.
= ION + ATOM

Daha fazlası nı beklememek lazım :D

Intel hangi akla mantıkla insanlara 4-5 sene öncesinin Chipsetlerini sundu hiç anlamış değilim.

1

DURUM
KULLANICI ADI
E-POSTA
MESAJ



 

Ana Sayfa | Arşiv | Video incelemeler | Forum | Ekran kartı testleri | Hakkımızda
Sitede yer alan tüm içeriğin hakları saklıdır. Site Sahibinin izni olmaksızın kullanılamaz.
İletişim bilgileri için tıklayınız. ©2008

HP DL 370 G6 Cpu:25%

0,094