Anlık Bildirim

PNY'nin Quadro serisi profesyonel ekran kartları Türkiye'de

PNY'nin Quadro serisi profesyonel ekran kartları Türkiye'de

GeForce serisi ekran kartlarıyla son kullanıcılar için yüksek performanslı çözümler hazırlayan Nvidia, grafik endüstrisinde ve ilgili diğer segmentlerde görev alan profesyoneller için de Quadro serisi ekran kartlarını hazırlamakta. Standart modellerden farklı olarak Quadro serisi ile bölge bazlı partnerlik programını takip eden Nvidia bu doğrultuda belirlediği önemli satış bölgelerinde sadece tek bir partner ile çalışma yoluna gidiyor. Nvidia'nın Amerika/Avrupa bölgesinde yetkili tek Quadro üreticisi olan PNY firmasının tüm profesyonel grafik kartı modelleri ülkemizde kullanıma sunuldu.

Yüzlerce farklı yazılım ile test edilen uyumluluk ve standart grafik kartlarına göre sağladığı ek özellikler ile Quadro serisi grafik kartları yüksek OpenGL ve Direct3D başarım sunmakta. Mimarlık, mühendislik uygulamalarının vazgeçilmez yazılımları olan AutoCAD, 3D Studio Max, SolidWorks gibi uygulamalarda iddialı olan Quadro FX ailesini resmi duyurusu geçtiğimiz günlerde yapılan 4GB bellekli yeni Quadro FX5800 ile yenileyen PNY aynı zamanda yeni Quadro CX ailesi ile Adobe Photoshop ve Premier Pro gibi uygulamalarda CUDA destekli pek çok ek özellik sunmayı hedefliyor.

Bir süre önce duyurulan Adobe Creative Suite 4 için özel olarak optimize edilen Quadro CX isimli grafik kartı ile Premier Pro'da CUDA destekli H.264 HD video dönüştürme sayesinde çift çekirdekli bir işlemciye göre 4 kata varan hızlarda HD video işleme yeteneği sağladığı belirtiliyor. Bunun yanısıra "Depth of field" gibi görüntü efektleri ve Photoshop CS4'de CUDA destekli hızlandırılmış zooming, panning gibi ek özelliklerin ve kullanılabilmesini sağlandığının altını çizilmekte.

PNY'nin Quadro çözümleriyle ilgili daha detaylı bilgilere aşağıdaki adresten ulaşılabilir:
http://www.akortek.com/index.php?cPath=68

Editörün Notu: GeForce serisi ekran kartlarıyla aynı GPU mimarisini kullanan Quadro serisi ekran kartlarının uygulama bazlı özel sürücüleri ve sahip olduğu ek özelliklerle tasarım programlarında masaüstü varyasyonlarına göre sergilediği performans farkı videolardan takip edilebilir.

Quadro vs. GeForce videoları; Video 1 - Video 2

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim