Anlık Bildirim

Samsung, artırılmış gerçeklik gözlüğü geliştiriyor olabilir

Bugün ortaya çıkan bir patentte Samsung’un artırılmış gerçeklik gözlüğü görüldü. Standart bir güneş gözlüğüne benzeyen cihaz, katlanma durumuna göre ekranını otomatik olarak açabiliyor.
Samsung’un artırılmış gerçeklik gözlüğü Tam Boyutta Gör
Gear VR ile sanal gerçeklik alanında çalışmalar yürüten Samsung, görünen o ki artırılmış gerçeklik için de kendi çözümlerini üretmeyi planlıyor. En azından bugün ortaya çıkan yeni gözlük patenti buna işaret etti. Şemalarında standart bir güneş gözlüğüne benzeyen cihaz, ekranıyla gerçek dünyayı sanal dünyayla bir araya getiriyor.

Otomatik olarak açılıyor

Haberimiz içinde yer alan görsellerde inceleyebileceğiniz üzere, gözlüğün yan çerçeveleri bir hayli kalın. Burada gerekli donanıma ek olarak projeksiyon bulunuyor. Yani önünüzde göreceğiniz ekran çerçeveden yansıtılıyor. Patent üzerinde belirtilene göre gözlüğü katlamanız durumunda otomatik olarak kapanabiliyor.

Microsoft HoloLens ve Magic Leap One gibi diğer üreticilere ait artırılmış gerçeklik gözlükleri daha çok endüstriyel kullanıma yönelik. Samsung’un gözlüğü ise daha önce belirttiğimiz gibi standart gözlüklerden çok da farklı gözükmüyor. Kısacası Google Glass benzeri bir ürün görmemiz mümkün.

Tabii ki bu sadece ABD patent ofisine yapılan bir başvurudan ibaret. Firmanın böyle bir ürünü hiçbir zaman piyasaya çıkarmadığını görebiliriz. Ancak halihazırda Gear VR yatırımları bulunurken artırılmış gerçeklik alanına da odaklanılması büyük bir sürpriz olmayacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim