Anlık Bildirim

WiFi isimlendirmesi değişiyor

WiFi Birliği standartların isimlendirilmesinde değişikliğe gidiyor. Bundan böyle WiFi 4, WiFi 5 ve WiFi 6 şeklinde kullanılacak. Böylece son kullanıcıdaki kafa karışıklığı da giderilmiş olacak.

Bugüne kadar teknoloji dünyasında kullanılan WiFi standartları ifade etmesi ve tanımlanması açısından özellikle son kullanıcı tarafında zorluk çıkarıyordu. WiFi Birliği yeni bir isimlendirme ile buna son vermek niyetinde.

Daha önce 802.11xx şeklinde yapılan isimlendirmelerde sonra olarak 802.11ax standardına gelinmişti. Birlik yeni isimlendirmesinde bu standardı WiFi 6 olarak tanımladı. 802.11ac standardı WiFİ 5 olarak, 802.11n standardı da WiFi 4 olarak değiştirildi.

WiFi 6 nedir?

Yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan WiFi 6 standardı 2.4GHz ve 5GHz bantlarını aynı anda kullanarak kullanıcı başına daha fazla veri transfer hızı sunmayı başarıyor.  Özellikle bir cihazın bağlantıya çok yüklendiği zaman diğer cihazların bundan olumsuz etkilenmesi son eriyor. Kapasite anlamında WiFi 6 standardı WiFi 5 standardını dörde katlıyor.

WiFi 6 standardı ayrıca MU-MIMO teknolojisini getiriyor. WiFi 5 ile tek bir kullanıcı için birden fazla giriş ve çıkış ayırarak bağlantıları kaydırmasına olanak tanınıyordu. WiFi 6 birden fazla kullanıcı için birden fazla giriş ve çıkış ayırabiliyor. Böylece performans artıyor.

WiFi 6 standardı tüm teknolojileri kullanarak 2.54Gbps hızlarına ulaşabiliyor. Bu hız WiFi 5 ile aynı ancak dediğimiz gibi kapasiteyi 4 katına çıkardığı için her cihazın ayrı olarak aldığı hızları arttırmış oluyor. WiFi 6 pek çok ağ cihazında kullanıma sunulmuş durumda. Diğer taraftan isimlendirme değişikliğinin teknolojileri anlatma konusunda etkili olmayacağını söyleyenler de mevcut.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim