Anlık Bildirim

Burdur, Muğla ve Urfa'ya Toplam 19 MW Gücünde Güneş Enerjisi Santralleri Kuruluyor

Yenilebilir enerji kaynakları (rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle ve su başta olmak üzere) konusunda dünyanın en şanslı ülkelerinden birisi olmamıza rağmen gerek ilk yatırım maliyeti, gerek yerel olarak teknoloji üretilmemesi, gerek politika gibi nedenlerle maalesef dışa bağımlı kaynaklarla enerji üreten bir ülke durumunda olmaya devam ediyoruz. 
Neyse ki arada yüzümüzü güldüren bazı gelişmeler de yaşanıyor. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında, Burdur, Muğla ve Urfa illerinde güneş enerjisiyle elektrik üretimi yapılacak üç santral için yeni bir ihale sonuçlandı. 

Burdur, Muğla ve Urfa'ya Toplam 19 MW Gücünde Güneş Enerjisi Santralleri Kuruluyor
 
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından düzenlenen ihale ile toplamda 19 MW gücünde, yaklaşık 14.000 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak fotovoltaik tabanlı üç güneş santrali kurulacak.
İhaleyi alan A.B.D. merkezli First Solar, konusunda tecrübeli olan ve dünya çapında toplam 10 GW kurulu kapasitesi olan büyük bir firma.
First Solar'a yakında baktığımızda hücre bazında %21.5 ve ince film panel bazında %17 seviyesinde verimliliğe sahip modern paneller kullandığını görüyoruz. İlk bakışta bu verimlilik oranları göze düşük gelse de güneş enerjisi dünyası için oldukça iyi rakamlar.  
Firma hali hazırda 1$/Watt maliyet bariyerini yıkmış durumda ve PV panellerinin geri dönüşümüyle de ilgili programları bulunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4550 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Alternatif Enerji, güneş enerjisi ve Enerji
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim