Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali elektrik üretmeye başladı

 
Dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali elektrik üretmeye başladı
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir süredir yapımı devam eden dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali kısa bir süre önce elektrik üretimine başladı. 
BrightSource Energy, Google ve NRG Energy gibi dev şirketlerin ortaklığıyla 14.2 kilometre karelik devasa bir alana kurulan güneş santralinde yaklaşık 140 metre yüksekliğinde 3 adet kule bulunuyor. Kulelerin çevresinde 340 binden fazla ayna bilgisayar kontrolü ile alana düşen güneş ışınlarını kule üzerineyansıtıyorlar. Bu sayede günün her saati güneş ışınları doğru bir açıyla yakalanabiliyor.
Paneller tam kapasiteyle çalıştığında 392 megawatt'lık bir enerji üretiyor. Bu enerjinin 377 megawatt'lık bölümü ise temiz enerjinin kullanılabilir kısmın oluşturuyor. Rakamı biraz açıklamak gerekirse 377 megawatt'lık elektrik yaklaşık 140 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Başka bir deyişle bu kapasitedeki elektrik yılda 400 bin metrik ton karbondioksit salınmasının önüne geçiyor veya 72 bin aracın yollardan kaldırılması gibi etki yaratıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6885 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Alternatif Enerji, güneş enerji ve
2 etiket daha elektrik amerika
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim