Anlık Bildirim

Mersin'e dev güneş paneli üretim tesisi kuruluyor

30 milyon avro gibi önemli bir yatırımla Mersin’de kurulacak olan tesiste, Alman teknolojisi ile 400 MW kapasitede çöl tipi güneş paneli üretiminin yapılacağı açıklandı.
Desiba Enerji ve Alman ortağı J.v.G Thoma, ülkemizde Alman teknolojisi ile üretilecek ilk çöl tipi güneş paneli fabrikası için düğmeye bastı. 30 milyon avro yatırımla "Jurawatt" adıyla inşa edilecek tesis üretim, ihracat ve istihdam açısından Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacak.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Desiba Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkan Delikan, yatırım sayesinde ülkemizin en büyük yerli panel üreticilerinden biri olacaklarını belirtti. Sürdürülebilir enerjiye ulaşmak için önemli bir basamak olarak görülen tesis 5 bin 900 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 43 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak. Nisan ayında faaliyete geçmesi planlanan fabrikada 400 kişilik istihdam yaratılacak ve yıllık üretim kapasitesi 400 MW olan panel üretimini karşılayacak. İlk etapta 2017 yılı için öngörülen üretim hedefi ise 200 MW.

Ülkemizde şu sıralar kullanılan güneş panellerinin büyük bir bölümü Çin teknolojisine sahip. Bahsi geçen Alman teknolojisi ise 125 santigrat dereceye kadar üretim imkanı sağlıyor ve böylelikle 90 derecede otomatik şekilde devrelerini kapatan sistemlere nazaran yaklaşık yüzde 30 daha verimli ve uzun ömürlü. Türkiye’nin güneş enerjisi sektörü için doğru bir adres olduğunu ifade eden uzmanlar, yurt dışından yapılan panel ithalatının azaltılarak ülkemizin yenilenebilir enerji sektöründeki gücünü artırmayı hedefliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7050 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
güneş enerjisi, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim