Anlık Bildirim

AMD 400 serisi çipsetlerde PCIe 4.0 kavgası

Asus önceki AMD 400 çipsetli anakartlara da deneysel anlamda PCIe 4.0 teknolojisini sunmak isterken AMD ise donanımın zarar göreceği endişesiyle bunu engellemeye çalışıyor.

AMD’nin bu yıl Computex 2019 fuarında yaptığı tanıtımlarda en dikkat çeken konu PCIe 4.0 standardına geçiş olmuştu. Şimdilik AMD’nin niyeti bu teknolojiyi Ryzen 3 ve 570 çipsetine özel tutmak ancak üretici ortaklar zinciri kırmaya başladı.

Kavga var

Asus’un AMD 400 çipset barındıran AM4 anakartlara kısıtlı da olsa PCIe 4.0 desteği vermeye başladığı bilgisi geldi. Çipsete doğrudan bağlı olan cihazlarda BIOS güncellemesi ile PCIe 4.0 desteği açılabiliyor.

AMD X470 ve B450 çipset barındıran anakartlarda kısmen de olsa PCIe 4.0 kullanılabiliyor. Listeye göre belirli anakartlarda sadece M.2 slotu, belirli anakartlarda sadece PCIe slotları veya duruma göre her ikisi de PCIe 4.0 standardına açık.

Elbette bunun bir bedeli var. Asus kullanıcıların PCIe 4.0 tercihi yaparken dengesizlik ve kararsızlık sorunlarına yol açacağını bilmesini istiyor. Zira AMD de X570 altındaki anakartlarda problem olacağını açıklamıştı.

Diğer taraftan AMD’nin deneysel de olsa kesinlikle PCIe 4.0 teknolojisini kullanıma açılmaması konusunda baskısı var. Firma bu hafta üretici ortaklarına bir yazılım göndererek BIOS güncellemelerini iptal ettireceğini duyurdu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11109 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, asus pcie 4.0 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim