Anlık Bildirim

Anakartlara AMD AGESA güncellemesi geri çekildi

AMD 400 serisi anakartlara Ryzen 3 desteği sağlamak için dağıtılan AGESA ComboAM4 güncellemesinin son yamasında sorun çıktı. Sorun PCIe hatlarını yavaşlatıyor.

AMD’nin Ryzen 3 serisi işlemcileri duyurması sonrasında AMD 400 serisi anakartlar için de hareketlilik başlamıştı. AGESA ComboAM4 1.0.0.3ABA adıyla dağıtılan güncellemede sorunlar baş gösterdi.

Yavaşlama başladı

Yeni sürüm AMD 400 serisi anakartlarda Ryzen 3 desteğini aktif hale getiren AGESA ComboAM4 mikro kodunun son güncellemesiydi. Destiny 2 oyununda mikro kod hata verince bu güncelleme hazırlanmıştı.

Bununla birlikte AGESA ComboAM4 1.0.0.3ABA güncellemesi anakartlarda PCIe hatlarını dengesizleştirmiş durumda. Ağırlıklı olarak Asus anakart kullanıcılarının PCIe BXB-C hızının gen4’ten gen2’ye gerilediği şikayetleri mevcut.

AMD anakart üreticilerine uyarı göndererek güncellemeyi geri çekmelerini istemiş. Asus ise yaşanan duruma biraz tepkili. Bir yönetici mikro kod güncellemelerinin belirli bir zaman yetiştirilmesi gerektiği için tam olarak test edilip onaylanmadığını ifade ediyor. Ayrıca bazı anakartlarda güncellemenin çekilmesi sonrasında kalan ComboAM4 1.0.0.3AB adındaki en son stabil güncelleme AGESA ComboAM4 1.0.0.3 olarak adlandırılmaya başlandı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim