Anlık Bildirim

Gigabyte 990XA-UD3 R5 anakartını duyurdu

Gigabyte yeni AMD AM3+ soketine sahip 990XA-UD3 R5 anakartını duyurdu. 990X çipsetini kullanan anakart AMD AM3+ ya da AMD AM3 Athlon/Phenom II işlemciler ile uyumlu çalışabiliyor. 990XA-UD3 R5 ATX form-factor yapısına sahip iken gücünü  24-pin ATX ve 8-pin EPS bağlantıları ile karşılıyor. 2 kat daha fazla bakır bulunduran baskılı devre kartı sayesinde sıcaklığı işlemci bölgesinden hızla uzaklaştırabilen anakart özellikler overclock meraklıları için kolay soğutma imkanına sahip.

 
Gigabyte 990XA-UD3 R5 anakartını duyurdu
Kartın genişleme seçeneklerine bakacak olursak iki adet PCI-Express 2.0 x16 (x8/x8) slotu ile SLI veya CrossFireX bağlantıları desteklenirken bir adet x4 modunda çalışan kuzey köprüsüne bağlı PCIe 2.0 x16 slotu ve iki adet PCI-Express 2.0 x1 slotu yer alıyor. Ayrıca 2 adet çift kanallı bellek slotu ile toplam 4 adet DDR3 bellek anakart üzerine takılabiliyor.

990XA-UD3 R5 anakartı tümleşik ses birimi olarak Realtek ALC1150 CODEC barındırırken ethernet portu bir gigabit aktarım hızına imkan sağlayabiliyor. Bağlantı seçeneklerinde ise 6 adet Sata III ( 6 Gb/s ) bağlantısı ile birlikte 4x USB 3.0 portu yer alıyor. USB Portlarından ikisi kasa arkasında iken diğer ikisi ön kısıma bağlanıyor. AMI UEFI BIOS ile çalışan anakart Windows 8 SecureBoot ve FastBoot seçeneklerini de destekliyor. Anakartın fiyatı ise 125 dolar olarak açıklandı. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3652 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gigabyte
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim