Anlık Bildirim

MSI'dan minik oyun bilgisayarlarına yönelik özel anakart ve ekran kartı

MSI'dan minik oyun bilgisayarlarına yönelik özel anakart ve ekran kartı
MSI yeni nesil donanımlarıyla minik oyuncu bilgisayarları sunmayı planlıyor. PlayStation 4 ve Xbox One ile birlikte oyun dünyasının konsollara yoğunlaştığı bugünlerde, diğer pek çok üretici gibi MSI da konsol boyutunda oyun bilgisayarlarının hazırlanmasını sağlayacak donanımların duyurusunu gerçekleştiriyor. Tayvan merkezli şirket tarafından hazırlanan Mini-ITX formunda Z87I Gaming AC anakart ve standart bir ekran kartının minyatürize edilmiş versiyonu gibi görünen GeForce GTX 760 tabanlı GTX 760 Gaming ITX isimli ekran kartı modelleriyle kullanıcılara güçlü bir ITX sistem oluşturabilecek parçalar sağlanıyor.
Intel'in Z87 çipsetini kullanan ve Haswell kod adlı 4. nesil Core işlemci ailesine destek sunan Z87I Gaming AC anakart modeli, küçük boyutlarına rağmen iddialı görüntüsü ile dikkatlerden kaçmıyor. Haswell tabanlı tüm işlemcilerle uyumlu olan anakart, işlemciye entegre grafik biriminin ek olarak dileyen kullanıcıların üst seviye ekran kartları için PCIe 3.0 x16 slotuna da sahip. Standart bir ATX anakartın sunduğu neredeyse bütün özellikleri bünyesinde barındıran bu anakart, 802.11ac WiFi ağ kartı ve Killer Network ağ işlemcisi ile çevrimiçi oyunlardan hoşlananlar veya oyunları Nvidia'nın Project Shield oyun konsoluna aktarmak isteyenler için gerekli donanımsal altyapıyı da beraberinde getiriyor. Yüksek kaliteli bileşenlerle donatılan anakart, küçük boyutlarına karşın hatırı sayılır hız aşırtma potansiyeline de sahip.
MSI'ın yeni ekran kartı ise haberimizin başında da söylediğimiz üzere, Nvidia'nın GeForce GTX 760 GPU'sunu kullanıyor. Oyun konsolları ile kıyaslandığında daha yüksek işlem gücüne sahip olan ekran kartı, daha önce Asus'un benzer form faktörde hazırlanan GeForce GTX 760 modelindekine benzer bir soğutucu ile karşımıza çıkıyor. Çift slot tasarımlı olan ekran kartı, standart olarak 1006MHz GPU hızına sahip olan, GPU Boost teknolojisi ile bu hızı otomatik oplarak 1072MHz'e kadar yükseltebiliyor. Bellekleri 6008MHz'de çalışan kart, GK104 GPU'sunun GeForce GTX 760'daki temel karakteristiği olarak 256-bit bellek veri yolu desteği ile geliyor. Görüntü aktarımı için DVI, HDMI ve Mini DisplayPort konnektörlerini kullanan minik ekran kartı, çoklu GPU kurulumları için SLI teknolojisini de destekliyor. 
Yeni donanımlar kısa süre içerisinde yaygın olarak satışa çıkmış olacaklar. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2418 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gaming, mini pc ve
2 etiket daha Ekran Kartı msi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim