Anlık Bildirim

Intel, mini bilgisayar pazarına Core i5 işlemcili NUC ile giriyor

FXI ve Raspberry Pi gibi firmaların popülerliği yakaladığı mini bilgisayar segmentinde Intel de kendi işlemcileriyle söz sahibi olmayı amaçlıyor.

Nisan ayında Boston'da düzenlenen PAX East tüketici elektroniği fuarında Intel'in ilk kez sergilediği Next Unit of Computing - NUC konfigürasyonuna ait detaylı bilgiler Extreme Tech sitesi tarafından paylaşıldı.

10cm x 10cm boyutlara sahip NUC cihazı bu ölçülerle Raspberry Pi ve mini-ITX kartlar arasında yerini alıyor. NUC cihazında rakipleri gibi ARM işlemci değil Intel Core i3 ve i5 Ivy Bridge işlemcilere yer verilirken grafik tarafında ise HD 4000 birimi kullanılıyor.

Thunderbolt, HDMI, USB 3.0, 2 x SODIMM, 2 x mini PCIe gibi bağlantılara sahip cihazın fanı ve ısı emicisi de bulunuyor. Cihazlara Windows işletim sistemleri kurmak mümkün olacak.

Mevcut konfigürasyon ile NUC cihazları rakiplerinden daha iyi bir performans sunacak. Ancak son kullanıcıya ulaşması şimdilik mümkün görünmüyor. Yılın ikinci yarısında piyasaya sürülecek cihazlar kiosk gibi eğlence ve bilgi platformlarında kullanılacak.
Intel, mini bilgisayar pazarına Core i5 işlemcili NUC ile giriyor


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5348 kez okundu.
20 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nuc, intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim