Anlık Bildirim

Android Nougat ile açılış kontrolleri güçleniyor

Android Nougat ile birlikte, eğer kullanıcının cihazında bir zararlı yazılım varsa sistem açılmayacak. Bunun yerine, kullanıcıdan özel bir alana giriş yapması istenecek.

Zararlı yazılımlar, bugün Android cihazları için en büyük tehlikeyi oluşturuyor. Google, telefon üreticileri ve güvenlik firmaları, bu tür saldırılar için gerekli adımları atıyor. Google, mevcut kontrollerini bir adım daha ileri taşımaya başladı.

Android 4.4 KitKat sürümünden bu yana, Android işletim sistemi, açılış esnasında sistemi tarıyor ve sürümün herhangi bir zararlı yazılım tarafından etkilenip etkilenmediğini bulmaya çalışıyor. Android 6.0 sürümüne kadar, herhangi bir zararlı tespitinde kullanıcı sadece uyarılıyordu. Android Nougat sürümü ile birlikte, artık daha sert tedbirler söz konusu.

Çözüm

Android Nougat ile birlikte, eğer kullanıcının cihazında bir zararlı yazılım varsa sistem açılmayacak. Bunun yerine, kullanıcıdan özel bir alana giriş yapması istenecek. Bu alan, sınırlanmış kullanıma sahip ve zararlı yazılımın bulaşmadığı bir alanda kullanıcının işlem yapmasını sağlayacak. Böylece, sistemin ana unsurları daha fazla zararlı yazılımın kötü niyetlerine alet olmayacak.

Android Nougat ile satılacak cihazlarda yer alması planlanan bu özellik, bir bakıma bootloader kilidini açarak ROM yüklemek isteyenlerin işini daha da zorlaştıracak gibi görünüyor. Zira, özellik kutudan bootloader kilidi ile çıkan cihazlarda çalışıyor. Nexus cihazları ve bootlader kilidi açık gelen cihazlarda ise aktif değil.

Özelliğin bir dezavantajı ise, yazılım veya donanım hatasına sahip olan cihazlarda ortaya çıkıyor. Tarama esnasında belirli veri bloklarına erişim kapatıldığı için, alışık olmadık davranışlar ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden de, hatalar ile ilgili ortaya çıkan disk bozulmalarının artabileceği ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim