Anlık Bildirim

Cyanogen’de işler iyiye gitmiyor

Güncelleme desteğinden yoksun cihazları için modern bir ROM arayan kullanıcıların ilk tercihi olan Cyanogen, ticari hayatta istediği başarıyı elde edememiş gibi görünüyor.

Android cihazlar için bağımsız ROM’lar geliştirmesiyle tanınan sayısız kullanıcının gönlünde taht kuran Cyanogen, daha sonra ticari hayata atılmış ve son dönemde önemli işbirlikleri yapmıştı. Bir süre işler yolunda gidiyor gibi görünse de, ticaretin acımasız yüzü yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı.

Cyanogen, ticarete atılalı yaklaşık 3 yıl olacak. Bu süre zarfında OnePlus, Lenovo Zuk gibi önemli işbirliklerine imza attı. Android işletim sistemini modifiye ederek kullanıcılara sunan Cyanogen, bu süre zarfında ticari sürümlerde kendi geliştirdiği yeni uygulamalar ve optimizasyonlara yer verdi. Bağımsız tarafta ise CM sürümleri ile yine kullanıcıları desteklemeye devam etti.

Sektörden gelen bilgilere göre, Cyanogen iş gücünde yüzde 20 kesintiye gidiyor. Firmanın 136 çalışanından 30’u ile yollar ayrılacak. İşten çıkarılacak kişilerin ağırlıklı olarak açık kaynak yazılım üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. Cyanogen’in Lizbon ve Hindistan’daki ofisleri tamamen kapatılırken, Palo Alto ve Seattle eyaletlerindeki Ar-Ge ekiplerinde de azalma olacak. Cyanogen’in bundan sonra ağırlığını kendi uygulamalarına vereceği ifade ediliyor.

Bu haber, muhakkak CyanogenMod dünyasında tedirginlik oluşturacaktır. Açık kaynak üzerine çalışan ekibin dağıtılması, şüphesiz CM sürümlerinin geliştirilmesine sekme vuracak derecede ciddi sayılabilir. Firma henüz, CM sürümlerinin gelecekte ne olacağına dair bir açıklama yapmış değil. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7205 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cyanogen, cyanogenmod ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim