Anlık Bildirim

Google'dan acil durumlarda hayat kurtaracak yenilik

Acil durumlarda yetkili birimlerin olay yerine en kısa sürede ulaşabilmesi için "Acil Konum Hizmeti" adındaki yeni servisini duyuran Google böylelikle can kayıplarının en aza indirilmesini hedefliyor.
Trafik kazası, yangın ve yaralanma gibi acil durumlarda polis, ambulans ya da itfaiyenin bulunduğunuz yere ulaşma süresi çoğu durumda ölüm ile yaşam arasındaki ince çizgiyi belirliyor. Özellikle şehirler arası yollarda ve -insan yoğunluğunun daha az olduğu- gecenin ilerleyen saatlerinde yaşanabilecek muhtemel acil durumlarda kişiler olayın şokuyla o an nerede olduklarını tayin edemeyebiliyorlar.
Google ise bu soruna çare olması ve can kayıplarının mümkün olabildiğince azaltılması için "Acil Konum Hizmeti" adını verdiği yeniliğini duyurdu. Google Play Hizmetleri'nden erişilebilen serviste Android işletim sistemli bir cihazdan (Android 2.3 ve üzeri sürüm) yetkili birimleri aradığınız takdirde karşınızdaki operatöre konumuz harita üzerinde işaretlenerek gönderiliyor. Böylelikle siz nerede olduğunuzu kestiremeseniz dahi uygulama ekiplere gerekli bilgileri ileterek en kısa sürede yanınızda olmalarını sağlıyor.
Konum için Wi-Fi, GPS ve mobil ağ bağlantısından yararlanan "Acil Konum Hizmeti"nin ayrıca yerel acil arama servislerin altyapıları tarafından da desteklenmesi gerekiyor. Google Ürün Yöneticisi Akshay Kannan acil durum aramalarının yaklaşık yüzde 70'inin mobil cihazlar üzerinden yapıldığını ve doğru yere en kısa sürede ulaşılmasının insan hayatını kurtarabileceğini belirtiyor. Şu an Birleşik Krallık ve Estonya’da hizmete sunulan "Acil Konum Hizmeti"nin yakın zamanda diğer coğrafyalarda da yayınlanması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim