Anlık Bildirim

HTC şubat ayını rekor kayıpla kapattı

Ekonomik olarak zor bir dönemden geçen HTC son aylardaki düşüşüne Şubat'ta da devam etti. Firmanın geçen ayı rekor kayıpla kapattığı yönünde raporlar ortaya çıkmaya başladı.
HTC şubat ayını rekor kayıpla kapattı Tam Boyutta Gör

HTC son bir yıldır önemli kayıplar yaşıyor. Firmanın bu kaybının sebeplerinin başında ise amiral gemisi akıllı telefonu One M9'un satışlarındaki başarısızlık yer alıyor. Bu cihaz gerek donanım editörleri, gerekse de hayranlar tarafından bazı eleştirilere maruz kalmıştı. Yine de One M9 öncesinde de firmanın ekonomik olarak çok da iyi durumda olmadığını belirtelim.
Şubat ayında 129 milyon dolarlık gelir elde eden HTC son 10 yılın Şubat aylarına baktığımızda en kötü performansını bu yıl göstermiş. Firmanın daha önceki en düşük gelir rekoru 2007 yılında yani 9 yıl önceydi. Tabi bu rakamlardan daha kötüsü de mevcut.
Açıklamalara göre HTC, Şubat ayında Ocak ayına göre gelirlerinde %35'lik bir düşüş yaşadı. Yıllık bazda baktığımızda ise düşüşün %55 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Yine de önümüzdeki aylarda rafları süsleyecek olan HTC10 ve sanal gerçeklik konusunda dikkatleri üzerine toplayan HTC Vive firmanın umudu olabilirler. Eğer bu iki cihaz yeterince başarılı olurlarsa firmanın mâli durumu önemli ölçüde düzelebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3184 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc m10, htc m9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim