Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Huawei krizinde son durum | Trump istemiyor

Huawei krizinde bugün önemli bir kilometre taşı zira Amerika'nın verdiği geçici lisansın süresi doldu ancak yeni bir lisans tayin edildi, tüm detaylar ve fazlasını bu videoda sizler için anlattık.
Huawei'in Amerika ile yaşadığı krizde bugün çok önemli. 16 Mayıs'ta kara listeye aldığı Huawei'e, altyapı bakım çalışmaları ve yazılım güncellemeleri üç aylık geçici lisans veren Amerika geri adım atmıyor. Peki bugün dolan süre ne ifade ediyor ve neler yaşandı, tüm detaylar videomuzda.
Editörün Notu: Amerika konuyu ulusal güvenlik meselesi olarak görüp, Çin ile süregelen ticaret savaşından bağımsız tutsa da, son yaşanan gelişmeler aslında arka planda ticari anlaşmazlıkların olduğunu da gösteriyor. Çin'in yüklü miktarda Amerikan soyası alımından vazgeçmesi ile Huawei'e verilmesi öngörülen bir takım esnekliklerin ötelenmesi arka arkaya yaşanmıştı. Dolayısıyla bugün çok sert tavır takınan tarafların, olası bir ekonomik uzlaşı sonrasında farklı bir portre çizme ihtimaline de hazırlıklı olmak gerekiyor, Huawei özelinde ise kriz umarım son kullanıcılar lehine bir çözüme kavuşur. 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim