Anlık Bildirim

Lazer Ağ Yazıcılarında büyük açık ile yangın çıkarmak mümkün


Columbia Üniversitesindeki araştırmacılar HP yazıcılarının güncelleştirmelerinde dijital imzanın olmaması açığını kullanarak büyük bir güvenlik açığını keşfettiler. 
Gömülü sistemlerdeki standartizasyon eksiği ve güvenlik üzerine yoğunlaşılmaması herkesin böyle bir sorunu şimdiye kadar fark etmesini engellemiş. Uzaktan ele geçirilen yazıcı tekrar programlanarak virüs dağıtmaya hatta gelen dosyaların kopyalarını uzaktaki programlayıcısına göndermeye ayarlanabiliyorlar. 
Ancak esas bomba araştırmacıların yazıcıların ısıtma modunda takılı kalarak mürekkebin kurumasını ve aşırı ısınmasını sağladıktan sonra kağıt ile temas ettiği anda yangın çıkartabilme ihtimalinin olması.
Araştırmacılar tüm bu senaryoları denerken yazıcının temostadı kendini kapatmasını sağlamış. Bu otomatik güvenlik önlemi yazılım ilede kırılamıyor. 

Hp'nin açıklamasına göre 2009 yılından sonra üretilen tüm yazıcılarında bu güvenlik önlemi mevcut fakat eski modellerde bu bulunmuyor. Araştırmacılar ise ilginç bir şekilde eylül ayında bir mağzada yeni satılan bir yazıcı üzerinde bile bu işlemi yapabildiklerini iletiyorlar. 
Saldırının en kötü yanı yazıcılara bir kere bulaşan virüsü tespit etmeninde yazılımsal olarak bir imkanı olmaması. Araştırmacılar çiplerin sökülmesi ve taranması ile mümkün olacağını düşünüyorlar.   Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32610 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
virüs, printer ve
3 etiket daha Yazıcı Güvenlik hp
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim