Anlık Bildirim

Apple artık en büyük saat üreticisi

Akıllı saat pazarına zamanında hamle yapan Apple şimdi liderliğin keyfini sürüyor. Firma önceki yıla göre yüzde 50 civarında daha fazla Apple Watch ürünü sattı.

Akıllı saatler belki bugün eskisi kadar popüler değil ve piyasada çok fazla ürün bulmak zor. Bununla birlikte Apple halen ilk günkü kadar büyük bir hırsla ürün geliştirmeye devam ediyor ve karşılığını alıyor.

Apple Watch ne kadar sattı?

Sektör analizlerine göre akıllı saat pazarında geçen yıl son çeyrek itibariyle Apple Watch satışları yıl bazında yükseliş gösterdi. Bu yükseliş ile birlikte tüm İsviçreli saat üreticilerinin satışlarından daha yüksek bir rakama ulaşıldı. Yani Apple artık dünyanın en büyük saat üreticisi durumunda.

2017 yılı genelinde ise 18 milyon adet Apple Watch satıldığı tahmin ediliyor. Yıl bazında yüzde 50 civarında bir artış yakalandı. 2016 yılında 12 milyon civarında Apple Watch satışı gerçekleşmişti.

Bunun yüzde 50’si Series 3 ile yapıldı. Bu oranın içerisinde ise 13 puan LTE destekli Series 3 versiyonuna ait. Yani Apple Watch Series 3 büyük bir başarıya imza atmış durumda.

Aslında Apple Watch tek başına akıllı saat pazarının lokomotifi durumunda diyebiliriz. Zira Samsung yaklaşık 2 milyon akıllı saat, Huawei ise bir milyon civarında akıllı saat satışı gerçekleştirdi.

Tablet pazarında da benzer bir durum söz konusu. Küçülme yaşanmasına rağmen yeni modellerle sürekli pazarı besleyen Apple, geçen yıl 44 milyon civarında iPad satışı gerçekleştirdi. En yakın rakibi Samsung ise 24 milyonda kaldı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4304 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim