Anlık Bildirim

Samsung'un dünyanın ilk Ultra HD Blu-ray oynatıcısı piyasaya çıkıyor

Evinizdeki 4K televizyonunuza özel 4K Blu-ray oynatıcılar istiyorsanız, kısa sürede isteğinize kavuşabilirsiniz. Dünyanın ilk Ultra HD Blu-ray oynatıcısı piyasaya çıkıyor
Blu-ray disk teknolojinin geliştirilmesi ve lisanslanması amacıyla oluşturulan endüstri konsorsiyumu Blu-ray Disc Association, geçen yılın ilk yarısı itibariyle Ultra HD Blu-ray standardını duyurmuş ve özelliklerini de belirlemişti. Dünyanın ilk Ultra HD Blu-ray oynatıcısı piyasaya çıkmaya hazır. 

Ultra HD Blu-ray standardı 4K (Maksimum 3840x2160 piksel) videolara imkan tanırken, çift katmanda 66GB, üç katmanda ise 100GB veri depolayabilecek. Ayrıca HDR ve yüksek kare oranı HFR özelliklerinin yanında dijital köprü adında yeni bir teknoloji daha mevcut. 

Yüksek dinamik oranı HDR, daha iyi renk, daha iyi kontrast oranı gibi özellikleri medyaya kazandırırken, standart teknolojinin yanında Dolby ve Philips'in HDR teknolojileri, Ultra HD Blu-ray standardına dahil ediliyor. Üreticiler bunlardan istediğini diske dahil edebilecek. Yüksek kare oranı HFR ise 60 kare/saniye değerine kadar medya oynatımına destek veriyor. Tabii bu durumda 3D 4K içerikler pek mümkün görünmüyor.  


Dijital köprü ise kullanıcıların medyayı nasıl kullanacağını belirliyor. Kullanıcılar isterse bir kopyasını yetkilendirilmiş sürücülere kaydedebiliyor. Veya daha düşük çözünürlükte mobil cihazlara aktarabiliyor. Bu seçenekler cihaz üreticilerinin kararına bırakılıyor. 

Samsung, geçtiğimiz yıl dünyanın ilk Ultra HD Blu-ray oynatıcısını duyurmuştu. Bu yıl Mart ayında satışa çıkması beklenirken, cihazın perakende kanallarında dağıtıma başladığı haberi geldi. Samsung UBD-K8500, şimdilik sadece Kuzey Amerika kıtasında satışa başlamış durumda. 

Samsung UBD-K8500 modelinin fiyatı 399$ olarak belirlenmiş. Muhtemelen diğer firmaların oynatıcıları da benzer fiyat seviyesinden satışa sunulacaktır. Oynatıcıların şu anda tek eksiği Ultra HD Blu-ray içeriklerin henüz piyasada olmaması. Amazon; The Martian ve Kingsmen: The Secret Service için ön siparişleri almaya başladı. Diskler Mart ayı itibariyle dağıtıma çıkacak. Hali hazırda 4K olarak ölçeklendirilmiş Full HD içerikler mevcut ancak yerleşik olanlar kadar yüksek kaliteye erişemiyor. Bununla birlikte cihaz, Netflix gibi kaynaklardan 4K içerikleri oynatabiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14186 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung ultra hd blu-ray ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim