Anlık Bildirim

Android 5.1, Şubat ayında gelebilir

Android 5.1, Şubat ayında gelebilir
Üreticiler akıllı telefon modellerine Android 5.0 ve 5.0.1 güncellemesini verebilmek için yoğun mesai harcarken, Google'ın da yeni bir sürüm üzerinde çalıştığı bilgisi ortaya çıktı. Eğer her şey yolunda giderse Google, Şubat ayı içerisinde Android 5.1'in duyurusunu gerçekleştirebilir.
Yeni sürüm için gelen bilgilere göre, ağırlıklı olarak rapor edilen hataların düzeltildiği bir güncelleme paketi değerlendirmesi yapabiliriz. Bazı yeni özelliklerin de sunulacağı Android 5.1'in, üreticilerin güncelleme takviminde gecikmeye neden olup olmayacağı ise merak konusu.
Android 5.1 kapsamında Android 5.0'da olmayan sessiz modunun eklenmesi, sistem kararlılığının genel olarak arttırılması, RAM yönetiminin geliştirilmesi, aniden kapanan uygulamalara yönelik problemin çözümesi, pil yönetiminde iyileşme, kablosuz internet bağlantısına yönelik sıkıntıların çözülmesi, bildirimle ilgili takım hataların düzeltilmesi söz konusu olacak.
Yeni sürüm ile birlikte bazı cihazlarda yaşanan ses sorunları da çözülmüş olacak. Aslına bakılırsa bu bilgiler ışığında Android 5.1'in, Google'ın yeni eklediği özellikleri daha rafine hale getirerek, sorunlardan arındırdığı ve bazı yeni özellikler eklediği güncelleme olarak özetleyebiliriz.
Radikal bir değişim getirmediği için Android 5.0'a yükseltilen kimi cihazların Android 5.1'e geçiş yapması tahminlerden daha kısa da sürebilir. Söz Android 5.0'da açılmışken, Samsung Türkiye'nin verdiği bilgiye göre Galaxy S5 için hazırlıklar tamam gibi, yakında güncelleme gelecekmiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1847 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, android 5.0 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim