Anlık Bildirim

Araştırma: Android'in Factory Reset seçeneği tam anlamıyla çalışmıyor

Araştırma: Android'in Factory Reset seçeneği tam anlamıyla çalışmıyor
 
Kullanıcılar olarak genellikle akıllı telefonlarda herhangi bir hata ile karşılaşma, telefonumuzu satma veya kullanılmayacak üzere kenara koyma gibi bir çok durumda fabrika ayarlarına geri dönme seçeneğini sıkça kullanıyoruz. Ancak Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan araştırma Android cihazlarda bu seçeneğin çok sağlıklı çalışmadığını gösteriyor.
Araştırmada Android 2.3 ve 4.3 arasındaki sürümlere sahip 21 cihaz test edilirken, fabrika ayarlarına geri döndükten sonra bu cihazlarda eski veriler, fotoğraflar, videolar, smsler, emailler, kişiler ve hatta Facebook ve Whatsapp gibi 3. parti uygulamalara ait bazı verilerin de silinmediği belirtiliyor.
Ayrıca en çarpıcı nokta ise araştırmacıların bu şifreler bilgilenmiş olsa dahi erişebilmeleri. Açıklamaya göre araştırma yapılan telefonların bir çoğunda kalıntı verilere ulaşma oranı %80 seviyesinde. Aslında bu araştırmadan yola çıkarak basit bir hesapla milyonlarca cihazın tehlikede olduğu çıkarılabilir. Herhangi bir kayıp, çalınma gibi durumda telefonunuz fabrika ayarlarına döndürülse de kötü niyetli bazı kişiler bu bilgilere erişmenin bir yolunu bulabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5994 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, Android ve araştırma
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim