Anlık Bildirim

Froyo'lu HTC HD2 ile Eclair'lı HTC Desire'ı karşılaştırdık

HTC HD2'ye port edilen Android 2.2'nin, Android 2.1 işletim sistemli HTC Desire karşısında ortaya koyduğu performans dikkat çekiciydi.
XDA developers sitesindeki bir grup geliştirici tarafından HTC HD2 için hazırlanan Android 2.2 ile standart olarak Android 2.1'li HTC Desire'ı sizler için karşılaştırdık. Ortaya çıkan sonuç son derece dikkat çekici oldu zira HTC HD2 için hazırlanan Android 2.2 işletim sistemi microSD kart üzerinden çalıştırıldığı halde performans konusunda tatmin edici sonuçlar verdi. Android Market'te ücretsiz olarak sunulan Quadrant Standart adlı benchmark uygulaması ile yaptığımız mini karşılaştırma, Google'ın Android 2.2'yi tanıtırken ortaya koyduğu özgüveni destekler yönde sonuçlar ortaya çıkardı. Bilindiği üzere Google, Android 2.2 ile bir önceki sürüm olan Android 2.1'e oranla 2-5 kat arası daha yüksek performans sunacağını iddia etmişti. Yaptığımız mini karşılaştırma sonucunda HTC HD2 için hazırlanan Android 2.2 , fabrika çıkışlı olarak Android 2.1'li olan HTC Desire'a Google'ı destekler şekilde 2 kat fark attı.

 

 

Karşılaştırmalı ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere HTC HD2, Android 2.2 ile Quadrant uygulamasından 1073 puan elde ederken, HTC Desire'ın bu testlerde aldığı puan 503'te kaldı. Bu mini karşılaştırmadan çıkarılacak iki önemli sonuç var. İlk olarak Google, Froyo (2.2) ile gerçekten iddia ettiği performans farkını yaratabilmiş. Bir diğer sonuç ise HTC HD2'nin doğal olarak kullanmadığı halde Android 2.2 ile ortaya koyduğu performans akıllara "Böyle bir telefon Windows Phone 7'yi neden desteklemeyecek?" sorusunu getiriyor. Bu tarz karşılaştırmların ardından Microsoft'un Windows Phone 7 ve HTC HD2 arasındaki ilişki karşısında ortaya koyduğu katı tutumun değişmesi gerektiği sonucuna da ulaşmak mümkün. HTC HD2 kullanıcıları Android 2.2 ile ilgili gerekli linklere aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilir.

 

  • Xda developers
  • gamesquare
  • cotulla
  • Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
    istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
    DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
    Önceki Haftalar
    Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
    ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
    1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

    GENEL İSTATİSTİKLER
    20403 kez okundu.
    13 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

    HABERİN ETİKETLERİ
    Cep İşletim Sistemleri, karşılaştırma
    Sorgu:

    Tavsiyelerimiz

    Yeni Haber
    şimdi
    Geri Bildirim