Anlık Bildirim

Jolla geliştirdiği SailFish 2.0'ın tüm üreticilere lisanslanabileceğini açıkladı

Jolla geliştirdiği SailFish 2.0'ın tüm üreticilere lisanslanabileceğini açıkladı
SailFish işletim sisteminin geliştiricisi Jolla SailFish 2.0'ın tüm üreticilere lisanslamaya açık olduğunu duyurdu. Şirket Android ve Windows Phone dışında deneyim sunmak isteyen üreticilerin SailFish 2.0'ı kullanabileceğini belirtti.
Ayrıca açıklamada Intel'in yeni X3 işlemcilerinin Sailfish OS 2.0'a destek sunacağı açıklandı. Jolla SailFish'in son sürümünün yılın ikinci yarısında kullanıma hazır hale geleceğini de belirtti. Kullanıcılara gelişmiş arayüz sunulacağı da belirtilirken değişikliklerin küçük ayrıntılarla mı yoksa büyük çaplı mı yapılacağı bilinmiyor. Bunun dışında tamamlanan sürümün Android uygulamalarını çalıştırma konusunda geliştirilmesi, yeni gizlilik ve kişileştirme özellikleri gibi değişiklikler bekleniyor. 
Ayrıca Jolla kendi işletim sistemin kullanan tabletini de MWC 2015 etkinliği kapsamında sergiledi. SailFish 2.0'ın ön izleme sürümünün yüklü olduğu tablet 7.85” ekran boyutuna 2048 x 1536 piksel çözünürlüğe sahip. 1.8 GHz'de çalışan 4 çekirdekli Intel Atom işlemci barındıran tablete 2GB sistem belleği ve 32 / 64 GB dahili depolama alanı seçenekleri eşlik ediyor. Ayrıca tablette 4450 mAh batarya bulunurken arkada 5 MP önde ise 2 MP kamera yer alıyor. Tabletin 32 GB modeli 219 dolar fiyatla IndieGoGo sitesi üzerinden satın alınabiliyor.

Jolla OEM ve ODM üreticilerini ve ilgili birimleri SailFish OS kullanmaya davet ediyor. Şimdilik platformu kullanan bir üretici bulunmuyor, ancak hangi üreticiler bu platformda yer alacak merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3093 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, Tablet ve
2 etiket daha sistemi jolla
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim