Anlık Bildirim

Lollipop kullanım oranı yükseliyor


 
Lollipop kullanım oranı yükseliyor
Android ekosistemi yavaş yavaş sonbahar aylarında yayımlanacak Android M sürümünün havasına girmeye başlamışken, beklentiler Android Lollipop sürümünün yavaşlamasına neden oluyor.

Açıklanan son rakamlara göre Android 5.x sürümleri toplamda yüzde 18.1 kullanım oranına ulaştı. Haziran ayına göre 5 puanlık bir artış yaşanırken, ekosistemde lider konumdaki Android 4.4 KitKat adeta yerinden kıpırdamadı ve 0.01 puanlık artışla yüzde 39.3 seviyesinde kaldı. 

Google'ın Temmuz ayı için herhangi bir istatistik yayımlamaması biraz kafaları karıştırmıştı. Ancak görülen o ki iki aylık ara ile verilince aradaki artış farkı biraz daha fazlaymış gibi görünüyor. 

Üreticilerin güncelleme konusunda biraz yavaş kalması ve pek çok amiral gemi modeli için yıl başında başlayan güncellemelerin yaz ortasına kadar tam olarak dağıtılamamış olması Android Lollipop sürümünün hızını kesti. Ayrıca tüketicilerin yılın ikinci yarısı için tanıtılacak modellere kilitlenmiş olması yılın ilk yarısındaki modellere olan ilgiyi de biraz azalttı. Lollipop sürümünün bu hızla Android M kullanıma sunulduğunda yüzde 30 civarında bir seviyede olacağı tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2963 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim