Anlık Bildirim

MeeGo'nun çekirdek kadrosu Nokia'dan ayrılıyor


Kısa süre önce N9 modeli için PR 1.3 güncellemesini yayınlayarak kullanıcıları memnun eden MeeGo ekibinde yaprak dökümü başladı.

N770, N800, N810, N900 ve N9/N950 gibi pek çok modelin geliştirilmesinde katkısı olan MeeGo ekibinin lideri Sotiris Makyrgiannis, Twitter hesabından yaptığı duyuruda, 12 yılın ardından Nokia'ya veda zamanının geldiğini açıkladı.

MeeGo projesi için Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerden en iyi Linux geliştiricilerini biraraya getiren Makyrgiannis, geride kalan ekibini de başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

N9 kullanıcılarına da seslenen Makyrgiannis, telefonlarını daima saklamalarını, çünkü üzerinde yılların emeği olduğunu belirtti. Ekip liderinin ayrılması yakın zamanda ekibin de dağılacağı yönünde yorumlar yapılmasına neden oluyor.

N9'a bir süre daha yazılım desteği sağlayacağını belirten Nokia, bununla birlikte bir süre sonra Symbian gibi onu da rafa kaldıracak. MeeGo projesi, Intel ve Samsung ortaklığında Tizen olarak yeni bir maceraya atılmış durumda. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3111 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, nokia ve
3 etiket daha uygulama haber Android tizen
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim