Anlık Bildirim

Mobil reklam trafiğinde Android iOS'u geçti

Mobil reklam trafiğinde Android iOS'u geçti

iOS'un Android platformunu geride bıraktığı alanlardan birisi olan mobil reklam trafiğinde artık dengeler değişmeye başladı. Yeni analizler ibrenin Android'e döndüğünü gösteriyor.

Opera MediaWorks tarafından yapılan analize göre yılın ilk çeyreği itibariyle Android cihazlarındaki mobil reklam trafiği yüzde 43 oranına yükselirken, iOS cihazlarında ise yüzde 38 oranında kaldı. Android ekosisteminin 2 milyara doğru giden cihaz sayısının bu yükselişte etkili olduğu belirtiliyor.

Ancak konu reklam gelirlerine geldiğinda iOS'un eline kimse su dökemiyor. iOS mobil reklam geliri pastasının yüzde 52'sine hakimken, Android ise yüzde 33 oranında gelir elde ediyor. Geçen yıl aynı dönemde Android yüzde 27 oranına sahipti. Bu bakımdan makasın kapanmasına ihtimal verilmiyor.

Mobil reklamların hedefi ise ağırlıklı olarak akıllı telefonlar. Android mobil reklam trafiği içerisinde yüzde 41.5 akıllı telefonların, yüzde 1.5 ise tabletlerin payına düşüyor. iOS tarafında ise yüzde 25 iPhone cihazlarında yüzde 10 ise iPad cihazlarında mobil reklam gösterimi yapılıyor. 

Android tarafındaki reklam gösterimlerinde Samsung yüzde 60 ile liderken, ona en yakın olan LG'nin ise sadece yüzde 11 mobil reklam trafiği oranı mevcut. 

Mobil reklam trafiğinde en çok tıklamayı sosyal ağlar alıyor. Onu sanat ve eğlence siteleri takip ediyor. Mobil reklam trafiğinin en çok gerçekleştiği bölge ABD iken onu Asya ve Avrupa takip ediyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim