Anlık Bildirim

Andromium projesi Android telefonlara gerçek masaüstü deneyimini sunmayı amaçlıyor

Andromium projesi Android telefonlara gerçek masaüstü deneyimini sunmayı amaçlıyor

Geçmiş yıllarda Motorola Webtop gibi akıllı telefonları bir masaüstü bilgisayar gibi kullanmanızı sağlayan pek çok aksesuara şahit olduk. Andromium projesi biraz daha kompakt bir cihaz ile karşımızda. 

Kickstarter üzerinde bağış desteği arayan Andromium bir dock ünitesi ve özel bir uygulamadan oluşuyor. Dock ünitesi HDMI üzerinden harici ekranlara bağlanıyor ve USB girişleri ile çevrebirimleri bağlamanızı sağlıyor. Ünitede microUSB ucu mevcut ve cihazınızı buraya takıyorsunuz. Aynı zamanda da şarj edebiliyorsunuz. 

İşin püf noktası ise elbette yazılımda yatıyor. Webtop benzeri bir arayüz yazılımı geliştiren ekip OS X ve Windows 7 arayüzlerinden en işe yarar ögeleri biraraya toplamaya çalışmış. Ekip arayüzün gerçek bir Linux masaüstü gibi çalıştığını belirtiyor ve web sitelerine girdiğinizde masaüstü sistemlerden girilmiş algısı oluşturuluyor. 

Arayüz içerisinde pencere yönetimi, çoklu görev yönetimi, bellek yönetimi, web tarayıcı ve video oynatıcı yer alıyor. Ekip GTA, Super Smash Bros gibi pek çok oyunu akıcı bir şekilde oynayabileceğinizi belirtiyor. Proje için bir yazılım geliştirme aracı da hazırlanıyor ve üçüncü taraf geliştiricilerin beğenisine sunulacak. 

Projenin başında Google'dan ayrılan eski bir yazılım mühendisi bulunuyor. Set olarak 40$ perakende satış fiyatı olan ürün kampanya kapsamında 35$ ve üzeri bağışlarda global olarak kargolanabiliyor. Proje gerçekleşirse Nisan 2015 tarihinde dağıtıma başlayacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1255 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep Tel Aksesuarları, uygulama haber ve andromium
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim