Anlık Bildirim

Nikola Labs'ın iPhone 6 kılıfıyla radyo sinyalleri üzerinden batarya süresi arttırılabiliyor

 
Nikola Labs'ın iPhone 6 kılıfıyla radyo sinyalleri üzerinden batarya süresi arttırılabiliyor
Akıllı cep telefonları için en büyük problemleri arasında halen düşük batarya ömürleri yer alıyor. Dolu dolu kullanımda tam bir günü çıkartmakta zorlanan cihazlar için Nikola Labs tarafından hazırlanan iPhone 6 kılıfı, ortamdaki radyo sinyalleri üzerinden faydalı bir yapı ortaya koyuyor.
Kısa süre içerisinde Kickstarter'da destek arayacağı söylenen kılıf, dış görünüş itibariyle koruma özelliği bulunan standart bir iPhone kılıfına benziyor ancak esas farkını bünyesinde taşıdığı elektronik altyapı sayesinde koyuyor. Dr. Rob Lee tarafından belirttiği üzere telefonun radyo sinyalleri ile kaybettiği %90'lık enerjiyi, radyo frekanslarını toplayan anten ile doğru akım elektrik haline getiren kılıf, bu sayede telefonların kullanım ömrünü %30 oranında arttırabiliyor ve bunu havada gezen sinyallerden sağlamasıyla bedava bir çözüm yerine getiriyor.
Diğer bataryalı kılıflardan farklı olarak herhangi bir enerji depolaması yapmayan veya telefonun bataryası bittiği zaman sıfırdan şarj etmeyen kılıf, topladığı enerjiyi yavaş şekilde iPhone 6 bataryasına aktarıyor ve böylece cihazın şarjı daha yavaş bir şekilde bitiyor. Benzer altyapının giyilebilir cihazlar ve sağlık aparatları için de kullanılabileceği teknolojinin sunduğu kullanım olanaklarını gözler önüne seriyor.
Ohio State Üniversitesi ortaklığında geliştirilen ve gerekli patent alımları sayesinde geleceği güvence altına alınan kılıf, önümüzdeki 4 ay içerisinde Kickstarter projesi üzerinden bağış toplayacak ve 99$ fiyat etiketiyle satılacak. 
Nikola Labs'ın iPhone 6 kılıfıyla radyo sinyalleri üzerinden batarya süresi arttırılabiliyor
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3247 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep Tel Aksesuarları, iPhone ve
2 etiket daha telefon kılıf
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim