Anlık Bildirim

Android M sürümünde parmak izi okuyucularına yerleşik destek sunulabilir

Google'ın gelecek hafta başlayacak I/O 2015 geliştirici konferansında Android işletim sisteminin yeni sürümü teknoloji dünyasına lanse edilecek. Android M adıyla konferans bilgilendirme sayfalarında görünmeye başlayan sürümle pek çok yenilik hedefleniyor.

Android M ile tasarım anlamında Material Design çizgisini devam ettireceği sanılan Google'ın gelişen teknolojilerden ötürü sürüme bazı eklemeler yapacağı belirtiliyor. Bunlardan birisi de parmak izi okuyucu.

Son dönemde pek çok cihazda karşımıza çıkan parmak izi okuyucusu için gerekli yazılımlar üretici tarafından entegre ediliyor. Android sürümlerinde henüz yerleşik olarak destek bulunmuyor. Ancak Android M ile birlikte parmak izi okuyucu yazılımları entegre olarak gelecek ve üreticiler kolayca kodları kullanabilecekler. 

Geçen yıl ki Nexus 6 akıllı telefonunda parmak izi okuyucu kullanılacağı ancak sonradan vazgeçildiği gündeme gelmişti. Google'ın sistemi tam olarak hazır hale getirmek istediği için bu yıla ertelediği konuşuluyor. 

Android M ile beklenen diğer bir gelişme ise Nesnelerin İnterneti kavramına yönelik olarak yeni bir işletim sisteminin duyurulması. Huawei'nin LiteOS ile hamle yaptığı sektöre Google da çok uzak kalmayacak. Konferans 28 Mayıs itibariyle start alacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4764 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android m, Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim