Anlık Bildirim

Android uygulamaları 120 kare/saniye hızında çalışabilecek

Android işletim sisteminin hızlı çalışabilmesi adına Google'ın pek çok önemli yatırımı mevcut. Uzun zamandır firma, sistem akıcılığını 60kare/saniye seviyesine çıkarmak için gayret gösteriyor. Ancak kodlama dilleri nedeniyle pek çok Android uygulaması halen bu seviyeye ulaşabilmiş değil. 

Bilindiği üzere Android uygulamalarının büyük çoğunluğu Java temelli olarak yazılıyor. Bu bakımdan yenilikçi bir girişime ihtiyaç duyulmaktaydı. Google'ın Sky ekibi Android uygulamalarını adeta uçuracak. 

Google Sky firmanın diğer bir projesi Dart'ı temel alıyor. Google'ın üzerinde süredir kullandığı, web uygulamaları için esnek bir yapı sunan ve tüm web tarayıcılarında yüksek performans sağlamayı amaçlayan programlama dili Dart, bundan sonra Android uygulamalarında da kullanılabilecek. 

Google Sky ekibi şimdilik deneysel olarak Dart dilini temel aldığı yüksek performanslı bir arayüz yazılımı geliştirmiş durumda. Yazılım demosu tüm derleme işlemini 1.2 milisaniye içerisinde gerçekleştirebiliyor. Normalda 120 kare/saniye hızına erişebilmek için derleme işleminin 8 milisaniyede yapılması gerekiyor. Google Sky bu standardı hayli hayli geçmiş durumda. 

Elbette yazılımlar karmaşıklaştıkça derleme işlemi de uzuyor. Bununla birlikte Google Sky süre sınırını 8 milisaniyede tutmaya kararlı. Arayüzün hızlı olabilmesi için uygulama yavaşlasa bile Sky bunu sisteme yansıtmıyor ve olumsuz etki oluşturmuyor. 

Sky ile geliştirilmiş uygulamalar sadece Android platformunda değil Dart sanal makinesi kullanan diğer platformlarda da çalıştırılabilecek. Buna iOS platformu da dahil. Ancak konseptin bazı dezavantajları mevcut. 

Sky daha çok web tabanlı bir sistem olduğu için kodlamaların büyük kısmı uzak sunucular üzerinde depolanıyor. Bu sayede her cihaz için ayrı bir güncelleme gerekmiyor. Geliştirici uzak sunucudaki ana kodlamayı güncelledikten sonra cihazdaki küçük parçayı da kolayca güncelleyebiliyor. 

Ancak uzak sunucu işin içine girdiğinde internet bağlantısı da kaçınılmaz oluyor. Sky ile yazılan demolarda internet kesintisi esnasında çalışmama durumu, internet geri geldiğinde de indirme nedeniyle yavaşlama sorunları mevcut. Ancak önbellekleme ile bu sorunun giderilebileceği düşünülüyor. 

Ayrıca Android yetkilerine ve tüm API'lerine erişim sağlayabilen Sky, uzak sunucudan güncelleme söz konusu olduğunda bazı güvenlik açığı riski de ortaya çıkarabilir. Bu konuda da şimdilik bir gelişme yok. Google Sky şimdilik bir deney olduğu için ne zaman gerçek hayata geçecek bilinmiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim