Anlık Bildirim

Canonical; Android ve Ubuntu çift işletim sistemi çözümünü geliştiricilere tanıttı

Canonical; Android ve Ubuntu çift işletim sistemi çözümünü geliştiricilere tanıttı

Mobil dünyada önemli adımlar atmak isteyen Canonical Vakfı, mobil cihazlar için Ubuntu sürümünü yayınlayarak kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Şimdilik Nexus 4 ve Galaxy Nexus cihazları için yayınlanan stabil Ubuntu mobil sürümü dikkat çekici bir yenilik sunmaya başladı.

Canonical sadece geliştiricilerin kullanımına yönelik olarak Android ve Ubuntu'yu tek bir cihazda buluşturan yeni çözümünü tanıttı. Yeni çözüm şu anda geliştirici ön izleme sürümü olarak dağıtılıyor. 

Canonical, karmaşık başlatma seçeneklerinden ziyade kolay bir başlatma yöntemi sunuyor. Kullanıcı uygulamayı açtıktan sonra hangi işletim sistemini istediğine karar veriyor ve cihaz bu işletim sistemine başlatılıyor. 

Android işletim sisteminin yüzde 80 civarında bir paya ulaştığı akıllı telefon pazarında Firefox, Ubuntu gibi alternatiflerin tüketici ilgisini çekmesi için yoğun çaba sarfetmesi gerekiyor. Firefox uygun fiyatlı akıllı telefonlar ile pazara girerken, Android işletim sistemini ikinci sistem olarak sunmak isteyen üreticiler mevcut. Ubuntu da muhtemelen aynı yolu izlemek istiyor. Zira kullanıcılar Android işletim sisteminden vazgeçmeden Ubuntu'yu deneme şansına sahip olacaklar. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim