Anlık Bildirim

CyanogenMod yeni bir tarayıcı üzerinde çalışıyor

Android ekosistemini Google'ın elinden kurtarma manifestosuyla çalışmalarını sürdüren Cyanogen, bu bağlamda çekirdek uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Firma son olarak bir tarayıcı üzerinde çalışıyor. 

Gello adındaki bu tarayıcı açık kaynak Chromium altyapısını kullanacak ve Chrome tarayıcısı ile epey benzer tarafları bulunacak. Ancak tarayıcının öne çıktığı konu özelleştirmeye daha fazla önem vermesi olacak. 

Cyanogen yeni tarayıcısında indirme esnasında dosyaların isminin değiştirilebilmesi, sekmeler arasında sürükleme ile geçiş yapabilme, her site için ayrı bir gizlilik ayarının yapılabilmesi şeklinde pek çok özelleştirme seçeneği sunmayı planlıyor. Bunun yanında gece modu, güç tasarruf modu, çevrimdışı kaydetme modu ve sadece metne odaklanan yoğun mod şeklinde özellikler de olacak.

Ancak yeni tarayıcının alt seviye cihazlara göre olmadığı belirtiliyor. Özellikle depolama bölümleri küçük olan alt seviye cihazlar Gello'yu kullanamayacak. Bu bakımdan orta ve üst seviye Android cihazlarda Gello'nun daha iyi çalışacağı söylenebilir. 

Gello açık kaynak bir tarayıcı olduğu için üçüncü taraf geliştiriciler projeye katkı sağlayabilecek ve farklı versiyonlarını geliştirerek kullanıma sunabilecek. Böylece Gello kendisine ait bir ekosistem oluşturacak. Gello'nun ne zaman indirmeye sunulacağı bilinmiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim