Anlık Bildirim

Fireproof Games : Free to play anlayışı mobil oyun sektörünü öldürüyor

Fireproof Games : Free to play anlayışı mobil oyun sektörünü öldürüyor

Mobil dünyanın The Room oyun serisi ile tanıdığı ve sevdiği Fireproof Games, PC platformu için de oyununu yayınladı ve mobil oyun sektörünü yakından ilgilendiren bazı açıklamalarda bulundu.

Firmanın patronu Barry Meade, yaptığı açıklamada mobil oyun sektörünün gidişatından memnun olmadığını ve free to play gelir modelinin sektörü resmen öldürdüğünü belirtti. 

Free to play bilindiği gibi ücretsiz olarak indirilen oyunların gerekli bazı nesneleri ve güçlendirmeleri daha sonra gerçek para ile satmalarını ifade ediyor. Free to play şu anda en önemli gelir modeli konumunda ve mobil oyun geliştiricilerinin pek çoğu bu sayede bir servet kazandı.

Meade free to play modelinde rahatsız ve bunun üretkenlik olmadığını söylüyor. Yenilikçi ve ilgi çekici yöntemlerle ücretli oyunların 100 milyon dolar gelir elde etme ihtimali varken, geliştiriciler f-t-p yöntemi ile çok fazla yenilik üretmeden elde ettikleri 10 milyon dolara seviniyor. 

Meade'ye göre yatırımcıların davranışları da oyun sektörüne zarar veren diğer bir faktör. Yenilik adına birşey sunmayan ve yüz milyonlarca indirme rakamına ulaşan oyun geliştiricileri hatırı sayılır yatırımlar alırken, emek harcanmış ancak rekor indirme rakamına ulaşamamış oyunlar bazen hiç yatırım alamayabiliyor. Bu yüzden f-t-p yöntemi de giderek daha çok popüler oluyor. 

Meade bu sürecin tüm oyun sektörüne zarar verecek bir süreç olduğu kanaatinde. Geliştiriciler artık oyunları içerisinde ücretli seçeneklerin de olduğu bir hizmet olarak görmeye başladı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim