Anlık Bildirim

Google, reklam önleyici uygulamaları Play mağazasından kaldırıyor

Android 4.2 sürümü ile birlikte Play mağazasındaki zararlı yazılım istilasına karşı önemli girişimlerde bulunan Google, daha etkili bir temizleme yöntemiyle hackerlara karşı mücadele ediyor. Firmanın son kurbanı ise reklam önleyici uygulamalar oldu.

Genelde ücretsiz uygulamaların tek geliri reklam gösterimi olduğu için, sayısız ücretsiz uygulama içerisinde reklam gösterimleri yapılıyor ve bu da bir noktada kullanıcıları rahatsız ediyor. Bunların önüne geçmek için de Ad-Blocker adı verilen reklam önleme uygulamaları kullanılıyor. Ancak Google bu uygulamaların geliştirici sözleşmesini ihlal ettiğini belirtiyor.

Sözleşmenin 4.4 maddesinde ürünlerin geliştirilmesini ve dağıtımını, cihazlara, sunuculara, ağlara veya diğer varlıklara izinsiz erişerek önleme veya zarar vermenin kesinlikle yasak olduğu ifade ediliyor. Google'a göre reklam ağlarına erişerek ücretsiz uygulamalardaki gösterimleri engelleyen uygulamalar da bu yasak kapsamına giriyor.

Yasak tepki çekse de Google'ın ve ortaklarının Android işletim sistemindeki en büyük geliri reklam pastasından geliyor ve firmanın buna müdahale edilmesine de tahammülü yok. Böylece Nexus 4 gibi modeller de maliyetine tüketiciye sunulmuş oluyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim