Anlık Bildirim

Görme Engellilere iPhone kamerasından yardım

Kar amacı gütmeyen Danimarkalı bir kuruluş, görme yetisi az olan veya hiç olmayanlara Be My Eyes uygulaması üzerinden yardım ulaştırmayı başardı.

Görme engellilere yardım amaçlı yapılan uygulama, görme yetisi düzgün olan ve diğerlerine yardım etmek isteyen insanlarla, görme engellileri iPhone üzerinden bir araya getiriyor. 
Görme engellilerin çoğu bulundukları ortamı gayet iyi tanıyabiliyorlar ve uyum sağlayabiliyorlar fakat görme sorunu olmayan bir çok kimseye çok kolay gelebilecek bazı durumlar onlar için sorun halini alabiliyor. Mesela; ilaç prospektüsleri veya yiyeceklerin üzerindeki son kullanım tarihlerini okuyabilmek gibi… Be My Eyes, yardım etmek isteyen insanların, bu gibi durumlarda gözlerini ödünç vermelerine olanak tanıyor.
Uygulama temel olarak basit bir prensiple çalışıyor; yardım eden veya talep eden uygulamayı indiriyor ve sisteme bağlanıyor. Daha sonra yardım talep eden ve yardım edecek kişiler rastgele olarak video arama ile birbirlerine bağlanıyorlar. Görme engelli kişi, okuyamadığı veya göremediği sorununu telefonun arka kamerası üzerinden karşısındakine gösteriyor ve bu sayede yardım alabiliyor.
 
Görme Engellilere iPhone kamerasından yardım
Kuruluşun verdiği bilgilere göre,  daha dün açıklanan uygulamayı şimdiden 13.000 kişi indirmiş ve üye olmuş. 2000 görme engelliye de yardım ulaşmış. Kısa sürede çektikleri bu ilgi sonucunda kuruluşun sunucuları yüklense de uygulamanın bu kadar ilgi görmesi oldukça umut verici.
Uygulama, kullanıcıların tekrar yardım etmesini yüreklendirmek adına bir puanlama sistemi de barındırıyor. Ayrıca birbiriyle anlaşamayan kişilerin tekrar eşleşmelerine engel olmak için bir bloke sistemi de mevcut. 
Uygulama şimdilik sadece iPhone kullanıcısı olan görme engellilere yardım etme imkanı tanıyor, uzun vadede Android kullanıcılarına da yardım etmeyi mümkün kılacak mı belli değil. 

Be My Eyes - helping blind see from Be My Eyes on Vimeo.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2592 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
görme engelli, iPhone ve
2 etiket daha uygulama iOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim