Anlık Bildirim

Grooveshark kapanıyor

İnternet üzerinde müzik veya video içerikleri sağlamak isteyen platformların ilk aşması gereken engel telif hakları oluyor. Bu engeli aşamayan hizmetler de kapanmaya veya kısıtlı bir alanda faaliyet göstermeye mecbur kalıyor. 

2007 yılında insanların müzik dosyaları yükleyerek diğer kullanıcılar ile paylaşmasını hedefleyerek kurulan Grooveshark, 2009 yılından itibaren telif hakları konusu ile karşı karşıya kalmıştı. 

İnsanların binlerce şarkıyı ücretsiz dinlemesi ve yüklemesi büyük plak şirketlerini rahatsız etmeye başladı. Geçen yıla kadar uzanan telif hakkı davalarında Groovehsark çalışanları bile bireysel olarak suçlu bulunmuştu. Firmaya kesilen cezaların toplamı 750 milyon doları geçti. 

Grooveshark bir dönem problem oluşturan içerikleri anında kaldırmaya başlasa da sonradan bu opsiyonel bir seçenek haline getirildi. Bu da firmanın sonunu hızlandırdı. Geçen yılın ortalarından itibaren Grooveshark'ın kepek indirmeye doğru gittiği dile getiriliyordu. 

Yayın hayatına kötü bir şekilde son verse de Grooveshark aslında çevrimiçi müzik hizmetlerine iyi bir referans olmayı başardı. Konsepti farklı şekillerde değerlendiren Spotify, Rdio, Deezer gibi hizmetler şu anda iyi bir gelir elde ediyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim