Anlık Bildirim

Hitman GO'yu denedik

Hitman GO'yu denedik
Square Enix Montreal'in iOS platformu için yayımladığı yeni Hitman oyunu Hitman GO'yu sizler için denedik.

Sıra bazlı oynanışa sahip bir bulmaca oyunu olan Hitman GO, serinin diğer oyunlarına pek de benzemiyor. Bu da onu daha geniş kitlelere hitap eden bir oyun haline getiriyor. Hitman GO'nun satranç tahtasını andıran oyun alanındaki bulmacaları Ajan 47'yi kontrol ederek aşmaya çalışıyoruz. 

Farklı mekan betimlemelerine sahip 5 adet bölüm paketinin yer aldığı Hitman GO'da ilk dört paket 15 bölüm, beşinci paket ise 8 bölüm içeriyor. Bu bölümlerin zorlayıcı yapıda olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Ancak, bir sonraki paketin kilidini açabilmek için her bir bölümde karşımıza çıkan görevleri yerine getirmemiz gerekiyor. Yeterli görev sayısına ulaşamaz ve bu nedenle bir sonraki paketin kilidini kaldıramazsanız hiç üzülmeyin. Çünkü oyunculardan nasıl daha fazla para alırım hesabı yapan Square Enix Montreal, 10.49 TL'den sattığı oyuna bir de 1.99 TL karşılığında kısa yoldan paket açma özelliği eklemiş. Bu durum haliyle biraz can sıkıcı olsa da, bulmacaların üzerinde biraz düşününce Montreal'in bu yardımına pek de gerek kalmıyor.

Gücünü Unity'den alan Hitman GO'nun grafikleri mükemmeli vaat etmese de sadeliğin şıklığını taşıyor. Bu da oyuna sanatsal bir hava katmayı başarıyor. Oyun alanındaki bu sadelik anlayışı menü tasarımlarında da karşımıza çıkıyor.

Görsellik genel anlamda başarılı olsa da sınırlı bir hareket imkanı sunan izometrik kamera için aynısını söyleyemeyeceğiz. Oyun alanındaki konumumuza göre şekillenen kamera açısı, kimi zaman bazı noktaları görmemizi engelliyor. Bu durumla çok sık karşılaşmasak da, kamera kontrolleri keşke biraz daha oyuncunun kontrolüne bırakılsaydı demeden geçemiyoruz. 

Hitman GO'nun en etkileyici yanı ise, sahip olduğu hafif tondaki klasik müzikler. Son derece başarılı olan bu müzikler duruma göre şekillenerek etkileyici bir deneyim yaşatıyor. Herhangi bir seslendirmenin yer almadığı oyundaki ses efektleri ise, müzikleri aratsa da tatmin edici bir deneyim sunuyor. Tıklama ve kaydırma gibi hareketlerden oluşan bir kontrol şemasına sahip olan oyun, tek bir dokunuşla rahatlıkla kontrol edilebiliyor.

Hitman GO, Ajan 47 ile özdeşleşen temaları bünyesinde barındırsa da tam bir Hitman oyunu olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Türü ve görselliği itibariyle serinin diğer oyunlarından çok farklı bir noktaya konumlandırmamız gereken Hitman GO, eğlenceli vakit geçirmemizi sağlayan bir oyun. Türe ilgi duyan Hitman hayranlarına önerebileceğimiz oyuna aşağıdaki Appstore bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz. Seriyi yakından takip etmeyen bir bulmaca severseniz, indirim günlerini beklemenizde fayda var.
Oyun, iOS 6 ve üzeri yazılıma sahip iPad 2, iPhone 4, dördüncü nesil iPod Touch ve üzeri cihazlarda çalışmaktadır. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim