Anlık Bildirim

Hyundai Sonata 2015 ilk Android Auto destekli otomobil oldu

Yazılım devlerinin mobil cihaz pazarındaki sıkı rekabeti yavaş yavaş otomotiv sektörüne de sıçramaya başladı. Apple, Google ve Microsoft araç içi eğlence sistemlerine girebilmek için vargüçleriyle mücadele ediyor. Otomotiv üreticileri de tüketiciye yönelik en doğru seçimi yapmaya çalışıyor. 

Bilindiği gibi Google'ın araç içi eğlence sistemlerine yönelik Android Auto adında bir platformu mevcut. Platform Android telefonunuza bağlanarak ekrana özel bir arayüz getiriyor ve bu arayüz üzerinden çağrı alma, SMS gönderme, müzik ve harita kontrolü gibi fonksiyonlar yerine getirilebiliyor. Ayrıca sürücü telefona değil aracına daha fazla odaklanabiliyor. 

Otomotiv devlerinden Hyundai, 2015 model Sonata modellerinde Android Auto platformunun ön yüklü olarak geleceğini açıkladı. Ayrıca bu modelleri satın almış olanlar yetkili satıcılara giderek Android Auto güncellemesini alabilecekler. 

Bu yenilik yaz aylarından itibaren uygulanmaya başlayacak. Ayrıca hali hazırdaki müşteriler için USB üzerinden Android Auto güncellemesini yükleyebilecek bir çözüm üzerinde de çalışılıyor. Gelişmeler yarın ki I/O 2015 konferansında açıklanacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim