Anlık Bildirim

MWC 2015 : Android Pay resmiyet kazandı

MWC 2015 : Android Pay resmiyet kazandı

Apple'ın Apple Pay ve Samsung'un Samsung Pay mobil ödeme sistemlerinden sonra Google da Android Pay adını verdiği yeni bir mobil ödeme platformunun duyurusunu yaptı. Android Pay ayrı bir platformdan ziyade geliştiricilere yönelik bir arayüz olarak öne çıkıyor.
Geliştiriciler Android Pay sistemini program geliştirme arayüzü ile kendi uygulamalarına entegre edebilecek ve geniş bir yelpazede kullanıcılar Android Pay ile ödeme yapacak. Ayrıca yine NFC üzerinden terminallerde ödeme yapılabilecek ve biyometrik okuyucular ile şifre girişi sağlanabilecek.
Android Pay kullanıcı verilerini yerel olarak sakladığı için internet bağlantısı olmasa bile kullanılabilecek. Ödeme kaynağı ise Google Wallet üzerinden sağlanacak. Google kısa süre önce Softcard mobil ödeme sistemini satın aldığı için ABD'de operatör logolu telefonlarda Android Pay önyüklü olarak gelecek.
Google ayrıca Samsung Pay ile birlikte aynı cihazda Android Pay sisteminin çalışıp çalışmayacağını da görmek istiyor. Bunun için Samsung'la bir işbirliği de gündemde. Android Pay sisteminin Mayıs ayındaki I/O 2015 geliştirici konferansında detaylı bir şekilde tanıtılması bekleniyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim