Anlık Bildirim

Microsoft, Samsung'un Android patentlerinin lisans bedelini ödemediğini iddia ediyor

Microsoft, Samsung'un Android patentlerinin lisans bedelini ödemediğini iddia ediyor

Kendisine ait iki patentin Android üreticileri tarafından izinsiz olarak kullanıldığını öne sürerek 2011 yılından bu yana sayısız firmayı lisans bedeli ödemeye ikna eden Microsoft, ödeme takibini de hassasiyetle yerine getiriyor.

Firma son olarak Samsung'un her sattığı Android cihaz başına ödemesi gereken miktarı ödemediğini belirterek mahkemeye başvurdu. Firma Samsung'un akıllı telefon pazarındaki yükselişine güvendiğini ve bu bakımdan ödemeleri geciktirdiğini savunuyor. 

Samsung'un lisans bedeli ödememe konusundaki dayanağı ise Nokia'yı satın alan Microsoft'un kurallar gereği çapraz lisanslanmış patentlerini de boşa çıkardığını iddia ediyor. Bu bakımdan da ödeme yapmak istemiyor. 

Microsoft, Samsung'un böyle bir karar alması için mahkemeye başvurması gerektiğini ifade ediyor ve bir hakimin bu konu hakkında son kararı vermesini istiyor. Firma ayrıca anlaşmazlığın Samsung ile arasındaki uzun dönem ortaklığı etkilemeyeceğini de sözlerine ekliyor. 

Android ekosisteminin neredeyse yüzde 95'ini lisans anlaşması yapmaya ikna eden Microsoft, her satılan Android cihazından 5$-15$ arasında bedel alıyor ve yıllık 1.5 milyar dolara yakın gelir elde ediyor. Firmanın kendi platformu Windows Phone'dan elde ettiği gelir ise tahminlere göre 450 milyon dolar civarında.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
646 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim