Anlık Bildirim

Mobil oyun dünyasında dev satın alma

Mobil oyun dünyasında kendisini gösteren firmaların birer birer satıldığını görüyoruz. Candy Crush geliştiricisi King Digital de buna son örnek oldu.

Bünyesinden yıldızlar çıkaran ve masaüstü taraftaki devlerle boy ölçüşen mobil oyun sektörü dev satın almalarla da gündemden düşmüyor. Geçen yıl popüler Clash of Clans geliştirici firmasının yüzde 80 hissesinin 2 milyar dolar karşılığında satın alınmasından sonra sektörün en büyük satın alma olayı gerçekleşti.

Candy Crush fenomeni ile tanıdığımız King Digital, 5.9 milyar dolar karşılığında Activision Blizzard tarafından satın alındı. WoW, Hearth Stone ve Call of Duty gibi oyunları ile tanıdığımız Activision Blizzard, bu satın alma ile mobil oyun sektörüne ne kadar önem verdiğini de göstermiş oldu.

Konsol ve masaüstü tarafında iyi işler yapan Activision gelirinin yüzde 95'ini buradan karşılıyor. Kalan yüzde 5'lik kısım ise mobil oyun sektöründen elde ediliyor. King Digital'in oyunları 340 milyondan fazla kullanıcı toplamış durumda ve sadece Candy Crush toplam gelirin yüzde 30'una denk geliyor. Bununla birlikte firmanın gelirleri son çeyrekte yüzde 13 gerilemişti. 

Activision ödemenin tamamını nakit olarak yapacak. Bu aşamadan sonra Activision'un uygulayacağı stratejiler önem taşıyor zira King oyunlarının popülaritesi buna bağlı. Geçtiğimiz yıllarda Facebook, Draw Something adındaki oyunu satın almış ancak oyun 16 ay sonra kepenk kapatmıştı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3018 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, king digital sold ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim