Anlık Bildirim

Samsung genç mobil yazılımcı yetiştirmeye yönelik Bilişim Mucitleri projesini başlatıyor

Artık kendi ekonomisini oluşturan mobil uygulama ekonomisi bu bakımdan geliştiricilerin veya yazılım geliştirmeyle ilgilenmek isteyenlerin de ilgisini çekiyor. Samsung bu noktayı dikkate alarak ülkemizde mobil yazılımcı yetiştirmek için düğmeye bastı.

Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile işbirliği yapan Samsung, Bilişim Mucitleri adı verilen projesi ile Türkiye'deki mobil yazılımcı sayısını artırarak, bu alandaki istihdama katkıda bulunmayı amaçlıyor. 

Proje kapsamında ilk etapta eğiticilerin eğitimi yapılacak. Projesi için başvurular değerlendirilerek eğitmen adayları belirlendi. Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya ve Samsun'da başlayacak pilot uygulamada görev almak üzere 4-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da eğitmen eğitimi gerçekleştirilecek. 
Eğitim boyunca adaylara 48 saat yüz yüze, 12 saat çevrimiçi gelişmiş yazılım, 20 saat çevrimiçi mentörlük eğitimini içeren toplam 72 saatlik eğitimin ardından her adayın en az 2 adet mobil uygulama geliştirmesi sağlanacak ve katılım belgesi verilecek.

Eğitmenlerin daha sonra proje ekibiyle işbirliği içerisinde bir yıllık dönemde 15-30 yaş arasındaki yazılım konusunda bilgi sahibi ve mobil yazılım geliştirmeye hevesli en az 30 gence ulaşmaları bekleniyor. Eğitmenler bu süreci raporlayacak ve gerekirse bulundukları illerde proje dışı da eğitim faaliyetleri yürütebilecekler. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim