Anlık Bildirim

Sundar Pichai : Kullanıcı sayısı arttığında Windows Phone ve BlackBerry için uygulama geliştireceğiz

Sundar Pichai : Kullanıcı sayısı arttığında Windows Phone ve BlackBerry için uygulama geliştireceğiz

Google kendi mobil işletim sistemi Android ve ayrıca iOS için başarılı ve popüler bir çok uygulamayı indirmeye sunmuş durumda. Ancak Windows Phone ve BlackBerry için aynı durum sözkonusu değil.

Cihaz toplamı yaklaşık 2 milyara doğru giden Android ve iOS işletim sistemi Google'ın da en önemli reklam kaynağını oluşturuyor. Uygulama içi reklamlar, tarayıcı içi reklamlar ve stok tarayıcıların varsayılan arama motoru seçimleri bunda en büyük etken. 

Google uzun süredir Windows Phone ve BlackBerry için zengin uygulamalar geliştirmemesi nedeniyle eleştiriliyordu. Android ekibinin lideri Sundar Pichai bir röportajda eleştirileri yanıtladı.

Google Play Music All Access adlı hizmetin ayrı bir uygulama olarak iOS'a geleceğini müjdeleyen Pichai, WP ve BB konusunda ise eğer kullanıcınız yoksa uygulamaları da alamazasınız şeklinde bir açıklama yaptı.

Google'ın DNA'sının evrensel olarak erişilebilir olmak olduğunu belirten Pichai, dünyada akıllı telefonu olmayan 5 milyar insana erişmeyi çok önemsediklerini vurguladı. Pichai, WP ve BB platformlarının kullanıcı sayılarını artırdıkları takdirde uygulama geliştireceklerini dile getirdi. Pichai şu anda HTML5 tabanlı web uygulamalarının yeterli olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu açıdan Google'ın bir süre daha WP ve BB platformlarına ağırlık vermeyeceği anlaşılıyor. Ancak Google'ın kullanıcı sayısındaki ölçüsünün ne olduğu belirsiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1031 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim